Hi lieve lezer,

Laatst vertelde een dame mij dat haar website klaar was en dat ze haar eerste workshop gepland had staan…..op een gegeven moment stelde ze mij de vraag;’ Monica, wat kan ik nog meer doen om mijn workshop vol te krijgen’……herkenbaar, want ja die had ik natuurlijk ook ooit eens gevraagd aan een coach…..en diect wist ik waar ze stond met haar intenties en haar verantwoordelijkheden.

Wat is vol?

En dit is direct het interessante eraan…..want wat is vol? Wanneer is het goed genoeg? Wanneer ben jij tevreden? Stel je doelt op 10 personen, maar het worden er uiteindelijk 4 of 6, neem je daar dan ook genoegen mee? Of annuleer jij je workshop, omdat JIJ vindt dat je er niets aan verdient? Of overvalt het gevoel je dat je iets verkeerd hebt gedaan, dat het je niet lukt om volle zalen te krijgen?

Als jij je missie wilt leven en mensen echt wilt helpen, dan maakt het niet uit of dat er 10 personen zijn of 4….je geeft toch sowieso alles wat je in je hebt? Of niet? Je gedrevenheid, passie worden toch niet minder omdat het maar 4 personen betreft? Je geeft hun toch de F-ing VIP treatment?

Wat heb jij nog niet gedaan, om het ‘vol’ te krijgen?

  • Plaats een post op je zakelijke FB account
  • Doe een try out, met succes, zodat je nu wat testimonials hebt om te delen
  • Facebook event aanmaken
  • Doe je mensen op je lijst een supergaaf aanbod
  • Nodig iedereen uit die je kent
  • Vertel veel over waarom je deze workshop organiseert
  • Vertel over wat er toe heeft gebracht om deze te organiseren om dit werk te doen wat je doet
  • Laat jezelf zien en vertel waar je in gelooft!
  • Hang flyers op in de Bibliotheek of in de Albert Heijn

 

Een bedrijf opbouwen doe je brick by brick…workshop voor workshop, cursus voor cursus, persoon voor persoon….je stapelt op….en je stapelt nog wat meer op & doooor!

De eerste workshop zitten er misschien 4, de 2e 6 enzovoorts…..omdat zij zo’n goede tijd hebben gehad zijn ze super enthousiast en vertellen ze dat verder en wie weet zijn ze er een jaar later weer bij 😉 

Laat de uitkomst los….

We hebben geen invloed op de uitkomst, door iedere keer een stap te nemen met onze hoogste enthousiasme komen we steeds een stukje dichterbij! Het gaat niet om het de uitkomst of om de getallen, het gaat om de persoon die je wordt als je iedere x deze stappen blijft zetten….vertrouw het pad wat je nu bewandeld en vergelijk jezelf niet met een ondernemer die al 5 jaar bezig is 😉

Wat ga jij nu nog meer doen, om je workshop, programma vol te krijgen?

Op jouw succes!