Yess, om maar direct op je digitale deurmat binnen te vallen, met heel cool nieuws. Ik ben een geheel nieuwe podcast serie begonnen. Vanaf vandaag kun je mijn ervaringen, inzichten & geleerde lessen over dit ‘ding’ wat we leven en business noemen ook gaan beluisteren. HIER kun je de podcasts vinden. 

En dan nu het onderwerp van vandaag….Alignment….super hip woord, blijkbaar tegenwoordig….wat is het? En wat kan het vóór jou betekenen?

Wellicht denk je bij het woord alignment aan een yoga pose, of aan een stapel pannenkoekjes perfect recht op elkaar….dat zeker…maar het is ‘iets’, wat iedere dag voorkomt en ook op vele manieren.

Maar vandaag wil ik een verhaal met je delen, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds versteld van sta. This effing blew my mind.


Ergens in 2017 deed ik hier en daar een modellen opdracht. Goed, en wat gebeurd er als je zichtbaar wordt, dan krijg je ook een hoop shit over je heen, dat is gewoon een feit. Een deel van de mensen kan en wil niets met je en de andere helft houd van je, net als in business. Yep, it’s called life.

Ik vond het oprecht interessant, dat er ook best veel negatieve geluiden waren, rondom roodharige. Ja, zelfs hele hyves pagina’s ( wie kent dit social media platform nog? ) die helemaal los gingen over Gingers – dit is trouwens een scheldwoord voor roodharige – niet cool.

Anyway, ik was verbaasd hierover, hoe dan? En ja, ik ben zo’n troela, ik zoek dit uit en google was mijn vriend voor een aantal dagen. Al zoekend stuitte ik op een project van een fotografe, zij was bezig met een afstudeerproject over roodharige, de originele redheads dan hé. 

Gefascineerd las ik haar webpagina, ik ontdekte nog veel meer over mijn eigen haarkleur, zo komt het gen MC1R, dat de rode kleur veroorzaakt, oorspronkelijk uit Afrika…interessant. WAUW!

Ik vond het zo ontzettend gaaf dat iemand zo positief was over rood haar en haar afstudeerproject om ons 😉 ging doen. Ze ging een hele rits roodharige fotograferen er was een boek in de maak en er kwam een tentoonstelling in Het Haagse Fotomuseum. 

Ik mailde haar met nog net geen tranen in mijn ogen ( als je me kent, weet je dit ) dat ik het zo tof vond, dat zij dit deed en wenste haar heel veel succes met het project en ik ging haar natuurlijk volgen op de voet.

Ze mailde direct een dag later terug, om te bedanken, maar ook dat ze nog volop bezig is met het project en nog op zoek is naar modellen en of ik ook een echt rooie was….en of ik mee wilde werken aan dit project. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken….Hell Yess. Wat gaaf.

De fotoshoot was in, of is het op Kinderdijk?….Anyway, heerlijke dag, met mijn voeten diep in de modder van de oever van een sloot, superkoud, maar te leuk, manlief heeft nog het lichtbord vastgehouden.

Ze zag direct al dat dit een mooie foto was en ze nam hem mee in haar verzameling roodharige voor haar project. Ze wist niet of deze foto zou worden opgenomen in haar boekproject. Prima, its all good.

Een week later mailde ze mij mega enthousiast, met de vraag of ik het goed zou vinden als mijn foto in het boek zou komen…..uhm… Hell Yess, wat tof.

En van niet zeker weten of ik in het boek zou komen, werd het een zeker weten een plekje in het boek en van een zeker weten plekje in het boek, werd het de freakin’ COVER van het boek.

Dus ja Alignment, wat houd het in? Wanneer we in lijn zijn met het Universum, is het een soort innerlijk weten, dat we voor meer geboren zijn, een soort Devine Plan. We doen leven en business in overeenstemming met onze kernwaarde en ons werkelijke zelf – onze waarheid.

Nu weet ik waarom ik dit gemanifesteerd heb, ik was er zo van overtuigd dat ik als roodharige niet in een spuughokje hoorde, maar net zoveel recht had om mijzelf te ZIJN. 

Het Universum, god, onze innerlijk systeem weet precies wanneer we in lijn zijn met onze hoogste zelf en ook precies wanneer niet. Als we in alignment leven worden we ‘beloond’, omdat we op komen dagen vanuit onze ware zelf, vanuit onze kernwaarden, dus krijgen we van die mooie tekens, als dit boek, op ons pad. Of de mooie reizen, de vrijheid, de klanten en de toffe business.

 

Ja en wanneer we niet aligned zijn, en we laten ons meeslepen in de waan van de dag, de negatieve mindset, het gedoe….dat krijgen we ook tekens op ons pad…de rode vlaggen, het altijd maar moe, boos, ongelukkig of gefrustreerd zijn. Ok, dan dus even de vraag stellen, wat gebeurt hier? Waar ben ik niet in lijn met mijn ware zelf?

Wanneer ik in mijn afstemming zit en in lijn ben met wie ik ben, dan stroomt het als een MOFO. Ik ben dan zo dichtbij mijn ZIJN, dat de hele wereld wel bestaat uit unicorns & awesome rainbows.

En dit alles is natuurlijk ook een keus.

Wat betekent alignment voor jou? 
Hoe ervaar jij dat? Wil je dat hieronder met mij delen?Heb een heerlijke dag,
Xo,
Monica 

Wat staat er op de Agenda;

✅Gratis Masterclass ‘In 5 stappen je business in lijn met wie je werkelijk bent’ – Maandag 16 September om 11:00. Klik HIER om je aan te melden.
 
✅ Het tofste event voor lichtwerkers en coaches van dit jaar, op 4 oktober a.s. – waarom heb je je nog niet aangemeld, is mij een raadsel lieve lezer. Je hebt nog een aantal dagen om gebruik te maken van 50 euro korting. Gebruik de code EPIC in de shop en de korting wordt direct verrekend. 
Zie ik je 4 Oktober?
 
✅1 November start er weer een nieuwe ronde van de Mastery groep. 
6 maanden, 4 livedagen, persoonlijke 1:1 sessie voor awesome shifts.
De mindset, de alignment, de money making energie & strategieën.  
Pm mij voor de details. Of mail naar info@monicajob.nl
 

Foto is gemaakt door Hanne van der Woude