Hi leuk mens,

Als ik naar mijzelf kijk, een jaar geleden, is er mega veel veranderd. Voornamelijk heb ik rust gevonden. Ik ben echt thuisgekomen bij mijzelf en nu ook in het ondernemen.

Een jaar geleden liep ik als een kip zonder kop rond, ik deed alles wat ik geleerd had uit de boekjes om bepaalde resultaten te bereiken en ik kwam keihard van een koude kermis thuis. YACK want het werkte niet voor mij. Ik deed de dingen niet met plezier. Ik deed dingen omdat ik dacht dat ik die moest doen….

Ik deed dingen omdat ik dacht dat ik die moest doen….omdat ik dacht dat die van mij als ondernemer verwacht werden (deels vals aanname natuurlijk) maar he als je beter weet dan doe je ook beter 😉

Business burn out

De onvermijdelijke business burn out kwam. Ik was het zat en liet alles keihard vallen, weg ermee. Ik ging ervoor zitten en vooral aanvoelen hoe ik mijn leven wilde leiden. Wat maakt mij nu echt gelukkig, wat geeft mij vreugde en joy? Ik vond het vooral frustrerend om te ervaren dat ik er KEIHARD voor moest werken, dat keihard werken voelde aan als zwaar en moe, logisch achteraf. Als je iets doet wat je leuk vindt, gaat het je makkelijker af, lichter en leuker.

Maak een lijst van activiteiten die jij leuk vindt

Dat heeft mij enorm geholpen, omdat op te schrijven en te omschrijven. Ik ging periscope doen, youtube, veel meer bloggen en naar netwerkbijeenkomst (ook zo’n yack woord) vandaar dat ik het nu amper doe, ik organiseer ze liever zelf. 

Ga apenkooien!

Je komt achter wat je leuk vind door verschillende dingen te doen. Dus ga apenkooien, experimenteer met verschillende activiteiten en kijk dan welk resultaat ze je bieden.

Creativiteitschecklist

We lopen allemaal wel eens vast in onze creativiteit, hier wat tips om het te laten stromen;

  1. Werk vanaf een inspirerende locatie
  2. Maak veel vaker wandelingen
  3. Luister geregeld naar je favoriete muziek
  4. Netwerk met mensen buiten je vakgebied
  5. Wees nog meer jezelf
  6. Reis meer en laat je inspireren
  7. Neem vrij en geniet van het leven, voluit!
  8. Stop met multi tasked, Less=More
  9. Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt

‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan’ – Pipi Langkous

Bekijk HIER de Periscope 

Ga apenkooien en experimenteren, voorkom die business burn out! Je hoeft niets te doen wat je niet leuk vindt, dat brengt ook geen resultaat!

Als je met mij wilt sparren naar onbegrensde mogelijkheden, leuk! Neem dan even contact op.

Liefs, Monica