‘Wat als je jouw verlangen volledig vertrouwt?’
Deze vraag stelde ik laatst aan een klant……hij moest even ‘landen’……welke persoon zou jij zijn als jij jouw verlangen volledig vertrouwt?

‘Jaaaa!! tuurlijk zei ze, dat is het. 

Weet je, het enige wat tussen jouw huidige nu en waar je eigenlijk wilt zijn, staat is jouw verlangen & het vertrouwen hierin.
Het verlangen naar wat je echt wilt. Vragen voor wat je echt wilt. Vertrouwen dat wat je echt wilt, ok is.

Tuurlijk, zet jij je doelen uit, doe je netjes journalen/ afstemmen iedere dag, je neemt wat actie, maar vraag jij echt wat je echt wilt? En hou jij jezelf dan energetisch en psychologisch verantwoordelijk om te doen en te zeggen wat je echt bedoelt en waar je dan ook echt in gelooft?

Prima, als dat antwoord nee is.

Want weet je, onze emoties nemen het vaak van onze verlangens……GRAZY, maar waar.

Het onzin wat omhoog komt, die jouw wijsmaken en verdomd goede redenen geven waarom jij dit of dat nog niet kunt doen, want je moet eerst nog zus diploma, zo opleiding, zielenreis, Ayahuasca, vragen voor wat je echt wilt en gewoon maar weer met de dag meegaan…….

En wat echt bizar is, je bent je volledig bewust van deze bullshit. Wij allemaal trouwens 😉 En toch sluipt het er van tijd tot tijd in dat we ons erdoor laten leiden. Wat een nepperds zijn we toch……we geloven die excuses niet eens, maar toch, dag na dag, wanneer we gaan slapen….jammer joh.

Nope, weer niet gedaan.

Oh ja hoor, ik praat ook tegen mijzelf, want er zijn nog steeds dingen die ik nog niet heb gedaan in mijn leven of business. Er zijn nog steeds gebieden waar ik mijn bullshit groter laat zijn dan mijn verlangens.

Weet je, er zal altijd wel wat zijn. Er is altijd een nieuwe laag, diepere laag of nieuw level om af te pellen. Het gaat er niet om om het gedaan te krijgen of perfectie na te streven. We gaan dood en we zijn dan nog niet klaar.

Toen ik hier achterkwam, men, wat een opluchting.
Maar wat nog een veel grotere opluchting was, dat ik ‘s avonds gewoon naar bed kon gaan, met VOLDOENING en met enthousiasme uit kon kijken naar de volgende dag. Die joy kon voelen. En niet de angst, dat het nooit goed genoeg is en dat er nog tig dingen zijn die ik ook zou moeten. Nope, joy!

Echt voelen wat mijn verlangens precies waren, daar voor durven te kiezen. En weet je, hoe meer je het innerlijke werk doet en je bewust kiest om jezelf te zien als die persoon, die versie van jezelf die je wilt zijn, leven volgens die ‘regels’, hoe meer het praktische ook volgt….moeiteloos….aligned action, het is zo in lijn met wie jij bent.

Weerstand en excuses maken zal echt wel van tijd tot tijd kunnen overheersen, duh. Er zijn genoeg momenten dat ik er geen zin in heb, dat ik geen zin heb om sochtends te journalen, omdat ik zoals vannacht al om 04:00 uur wakker was en tegen de ochtend dat ik op moet, er zo geen zin in heb. Ik wil slapen!

En nu, ik zat 5 minuten te bedenken, hmmm waar ga ik over schrijven?

Nee, bamm. Ik maak een keus, ik wil schrijven, want dat is het meest afgestemde dat ik nu kon doen. Want ik weet wat mij emotionele staat van zijn gaat zijn na deze actie, beter dan mijn op angst gebaseerde ik ben niet goed genoeg leugen, ik heb er geen zin in emoties, die mij proberen te domineren en mij tegen houden om mijn leven en business op mijn manier te doen.

Zelfs in dit soort momenten van weerstand, geen zin hebben, wanneer je van dag tot dag intuned op wat er in jou leeft en ziet en beslist om die persoon te zijn, het werk een beetje beetje te doen….dan kun je denken, ja dikke doei doei…ik blijf zitten waar ik zit….ik daag niet op.

De uitkomst van je leven gaat zijn, hoe jij hierop reageert. Het is de uitkomst van de identiteit die jij vorm hebt gegeven.

Ik boetseer mijzelf nog steeds in die persoon die ik wil zijn. Er zijn al zoveel dingen normaal geworden voor mij en het word makkelijker en makkelijker om om te gaan met die emoties en gewoon Monica te ZIJN. Het is mijn 2e natuur geworden om te doen wat ik zeg dat ik ga doen, ongeacht hoe ik mij voel bij de eerste gedachte hierover…ik stap er gewoon in en ga het werk doen.

Ik ben iemand geworden, die bijna automatisch uplevelt, gewoon omdat ik een beeld heb, een verlangen heb, over hoe ik mijzelf zie.

En ik weet zeker, dat jij dat ook hebt, in bepaalde gebieden in je leven. Ik weet zeker dat er aspecten zijn in je leven, waar jij komt opdagen, dat je in die gebieden moeiteloos uplevelt en groeit. Het is wie jij bent…..het is je ding, het is je energie  gorgeous! Dus, succes of alles wat je wilt zijn, doen & ontvangen in je leven zijn, easy peasy.

Het is makkelijk omdat je het al doet, zonder dat je het in de gaten hebt! Sommige mensen klagen wellicht over hoe moeilijk het is, of dat ze het niet kunnen en jij die wellicht met ze meeleeft of zelfs begeleid en ze schieten niet op, dan wil je ze door elkaar schudden……toch?

Wat is er nu zo moeilijk aan denk je? Wees gewoon die persoon & doooor

Zo voel ik mij al wat jaartjes, sinds mijn 18e doe ik al aan persoonlijke ontwikkeling en mindset shizzle en het is niet moeilijk of ingewikkeld. Datzelfde geld voor je boodschap, voor je werk verkopen, op komen dagen, geld ontvangen en alleen maar met ubercoole mensen werken, voor 3 jaar nu al.

Jee, stel je voor dat ik dit niet meer zou kunnen doen. Schrijven is mijn alles, mijn creatie is alles. God is alles.. Stel je voor dat ik mijn leven voorbij laat gaan en er niet alles uit zou halen, niet ben wie ik ben, niet leef……OMG wat een nachtmerrie.

In al deze gebieden, voor mij om hier te zijn wie ik ben vandaag de dag, moest ik wel eerst het innerlijke werk doen. Ik moest het normaal maken. 
Ik moest door mega vervelende fases heen, door genante fases, fases vol schaamte & schuldgevoelens, door onhandige fases, door pijnlijke fases, de ik- heb-er-geen-zin in fases…de het-werkt niet fases en toch was ik er, toch daagde ik op. Iedere X weer.

En in het begin omdat ik een commitment met mijzelf ben aangegaan en ik meende het. Nu omdat het een gewoonte is geworden. Dit is mijn staat van ZIJN.

Als je erover nadenkt, als jij dit doet op in een gebied in jouw leven, dan lukt dat ook in alle gebieden.


De vraag is nooit ‘HOE”. De vraag is simpel wil jij, ja of nee, en het antwoord is altijd alleen voor het NU.Je bent een artist, een kunstenaar van het leven. De dingen die je wilt neerzetten, wilt creëren, die moeten gecreëerd worden. De mooiste dingen komen niet van perfectie en wat je creëert word nooit zoals je het had bedacht in je hoofd, maar altijd precies zoals het moet zijn. 

Dus blijf je kunst gewoon maken, heb er plezier in en als je het echt leuk vindt, dan kom je vanzelf op dat punt, dat het makkelijk is en dat je er echt goed in bent. Het gaat erom dat jij inziet, dat het NU al geweldig is, dat jij nu al geweldig bent. That’s it.

Veel mensen wachten tot alles werkt, perfect is en het aanvoelt als flow.

Ja, je kunt wachten totdat alles perfect is, totdat jij er klaar voor bent, of wat je ook creert of hoe je opdaagt tot het perfect voelt.

Of je kunt een leven creëren, zoals je dat nu aanvoelt, zoals het nu in jou leeft. Je kunt het eenmaal niet allebei doen.

Haal de emotie er vanaf, en doe het effing werk

Het leven is nu, het verlangen is er nu, je mag je verlangens vertrouwen
Alleen maar liefde,
Monica