Hi mooi mens,

Geld verdienen met je passie, het klinkt te mooi om waar te zijn en niet is minder waar. Gisteren gaf ik de workshop Droom, Doen&Doooor aan een groepje van 20 personen. Op mijn vraag waar staat je hart van in de fik, antwoordde een dame; ‘ van fotograferen’, ze wil heel graag als fotograaf aan de slag.

Maar tegelijkertijd noemde zij alle mogelijke beren op de weg om NIET te gaan doen waar ze heel erg goed in is en wat zij zo leuk vindt om te doen. Want haar tegenargument was; ‘Waarom zou het mij wel lukken? Want vrienden van mij doen dit al 25 jaar en zelfs zij zeggen dat het moeilijk is om rond te komen. Wie ben ik dan om te denken dat het mij wel lukt? Wie zit er dan om nog een fotograaf te wachten? 

Het werd een zeer interessant gesprek en wat als een pijl boven water staat is het GELOVEN in jezelf. Als jij al een aanname doet waarom het jou NIET gaat lukken omdat het die mensen met tig jaar ervaring ook niet goed lukt, gaat hem natuurlijk niet worden. 

Je kunt jezelf nooit vergelijken met een ander, iedereen bewandelt zijn EIGEN pad in dit leven en je kunt nooit bedenken hoe iets voor jou zal gaan lopen en we peinzen ons suf over HOE we er moeten komen en het enige wat we kunnen doen, is de volgende stap nemen, VOL vertrouwen en met geloof in onszelf de volgende stap nemen.

Dus als jij wilt starten als fotograaf, ga dan eerst bedenken wie je zou willen fotograferen? Van welke mensen wordt je blij? Wil je liever productfotografie doen? Bruiloften? Erotische fotografie? Ga dat eerst eens allemaal duidelijk maken voor jezelf. Dit is de eerste stap, ga dit uitwerken en vervolgens ontvang je echt wel de inspiratie om de volgende stap te nemen.

Als jij succesvol wil worden in WAT dan ook, zul je dingen moeten doen die je nog nooit gedaan hebt. Want de realiteit zoals hij nu is, hebben we gecreëerd met alles wat wij nu weten, dus om een andere realiteit te creëren zul je andere acties ‘moeten’ ondernemen.

 • Je zult buiten je comfortzone iets moeten ondernemen
 • Elke dag aan 3 verschillende mensen vertellen wat je doet
 • Lef hebben om uit te spreken waar je naar op zoek bent en wat je graag zou willen
 • Die groep mensen om je heen verzamelen die met je meedenkt
 • Lijst met activiteiten opschrijven met wat je heel erg leuk vindt om te doen
 • Je ideale klant omschrijven, neem een leeg stuk papier en ga schrijven met welke mensen jij het liefst werkt
 • Nog meer jezelf zijn

Geld verdienen met je passie & productcreatie

Wat kun jij nu al doen? Welke expertise, know how en skills bezit jij al om geld te verdienen met wat je het liefste doet? Alles wat je toe nu toe geleerd hebt, meegemaakt hebt om de persoon te worden die je vandaag de dag bent, dat kun je inzetten.

Waar kun jij nu al mensen mee helpen?

Nog wat productcreatie tips voor je;

 • Kun jij heel goed gitaarspelen? Al gedacht aan online lessen te gaan geven?
 • Heb jij een boek geschreven n.a.v je geleerde lessen in dit prachtige leven? Je kunt voor elk hoofdstuk een aparte masterclass geven
 • Ben jij ontzettend goed in nieuwsbrieven opzetten? Vind je het leuk om met plaatjes, kleurtjes e.d. in de weer te zijn? Je kunt deze dienst aanbieden aan ondernemers die ontzettend druk zijn en daar geen tijd, zin of kaas van hebben gegeten.
 • Kun jij heel lekker koken en doe je dat het liefst in een groep, want er ontstaan dan van die mooie gesprekken, start een kookclub, cirkel off good food oid.
 • Heb jij helende handen, kun jij blokkades opheffen d.m.v je handen (reiki), je kunt alvast starten met 1 op 1 sessies….
 • Ben jij heel goed in het in elkaar zetten van een motor, of een auto oid, je kunt daar video’s van maken en die als eBook, eCourse ‘verkopen’ via het Internet.
 • Ben jij een personal trainer, dan kun je kick ass video’s maken en die via een online programma aan de juiste doelgroep brengen, hoe cool!

Om maar iets op te noemen….

Jij bent goed genoeg OOK met wat je nu al weet & kunt!

Kun je hier iets mee?

Als je vragen hebt, stel ze gerust, ik denk graag met je mee!

Liefs Monica