kracht moodboard

Tot 4 jaar geleden maakte ik geen Moodboards, ik vond het moeilijk om steeds verwoord / verbeeld te krijgen wat ik nu precies wilde. Ik wilde gewoon gelukkig zijn, daar was toch geen standaard plaatje voor?

 

 

 

 

Tot ik de film The Secret keek en het boek Wet van de Aantrekkingskracht gelezen had. Sindsdien ben ik ze anders gaan maken, bewuster gaan maken. Moodboards werken ECH wel, mist je ze op de juiste manier maakt.

Hier zijn 3 stappen die je op weg helpen;

Stap 1. Stel vast wat je wens is

1.1. Wat wil jij nu werkelijk?

1.2. Richt je aandacht op je wens; stem dagelijks af met je wensen en je dromen

1.3. Laat het toe; pas als je je bevrijdt van weerstand, komt je wens uit.

Stap 2. Verzamel plaatjes

Nadat je stap 1 hebt uitgewerkt, is het tijd om plaatjes te gaan verzamelen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een Moodboard met plaatjes die mij inspireren over hoe het zal zijn als ik van overal te wereld zou kunnen werken. Daarbij gaat het niet om dat huisje in een prachtige natuur, of het plaatje met verschillende mensen om mij heen, maar om het gevoel van verbinding met andere culturen en een plek waar ik mij kan opladen.

Mocht je nu zelf geen knip en plakdiploma hebben, op Pinterest vind je genoeg inspiratie over alles en nog wat. Je kunt je eigen online prikbord maken en pinnen maar.

Op Pinterest heb ik board aangemaakt wat gaat over mijn droomhuis.

Tip: je kunt je eigen privé board maken, op deze manier hoeft niet iedereen met je mee te kijken 😉

Weet je niet hoe je de juiste plaatjes vindt? Zoek op een bepaald woord of volg mensen en borden die jou aanspreken. Laat je inspireren!

Stap 3. Plakken maar en aan de slag!

Verzamel plaatjes die kracht zetten bij jouw wens. Sommige noemen het een Visionboard, ik noem het liever een Moodboard, voelen is een emotie en daar zitten ook onze antwoorden.

Verborgen kracht van een Moodboard

Jouw Moodboard moet jouw gevoel weergeven, jou een goed, gelukkig & blij gevoel geven. Deze positieve gevoelens worden opgepikt door het Universum en zo kan zij hiermee aan de slag.

*Definitie van de wet van de aantrekkingskracht; Ik trek dat in mijn leven aan waar ik mijn aandacht en energie op richt of het nu positief is of negatief.

*Hoe meer jij je richt op wat jij wilt, hoe vaker jij dat goede, heerlijke gevoel ervaart van hoe zou het zijn als…hoe sneller het Universum dat op je pad brengt.

*De wet van de aantrekkingskracht reageert op hoe je je voelt bij wat je zegt en hoe je je voelt bij wat je denkt. Zorg dus dat het positief is.

Sta jij in de startblokken om jouw dromen te realiseren?

Maar je weet nog niet zo goed waar te beginnen?

Volg dan samen met gelijkgestemden de workshop: ‘en wat wil ik nu?’ Hierin gaan we dieper in op bepaalde vragen en maken we Moodboard die jouw toekomst verbeeld.

* uit het boek De wet van de Aantrekkingskracht