#1Hoe vervelend kan het zijn dat jij zo hard werkt om dingen voor elkaar te krijgen en bij iemand anders lijkt het zo makkelijk te gaan allemaal: hup, een nieuwe baan, een business dat meteen goed loopt, enzovoort. Voel jij je dan ook boos worden, dan met name op jezelf? Je hebt het gevoel dat je minder goed bent?

 

 

Als je merkt dat je negatief reageert op het werk van iemand anders, grote kans dat je het Syndroom van Vergelijken hebt. Constant vergelijken en jaloezie zijn tekenen van onzekerheid.

Mijn idee hierover is, als je steeds aan het vergelijken bent (wat resulteert in jaloezie) is één van de meest negatieve eigenschappen die je kunt hebben. Het werkt ontzettend beschadigend voor jezelf en je omgeving. Het is een teken dat je extreem onzeker bent over jezelf, maar ook over je eigen kunnen. Dit houdt in dat je jezelf enorm tegenhoud om te zijn wie je werkelijk bent!

Dat constant vergelijken met een ander kan je boos, gefrustreerd en je helemaal uitputten. MAAR alleen als je dat zelf toelaat.

Hoe meer tijd je besteed aan wat een ander doet en bereikt heeft, hoe meer dat jou weerhoud om je  awesomeness , waarvan jij tonnen bezit! meer te ontwikkelen, creëren en laten zien

Hier zijn drie tips om ‘weer’ gelukkig te zijn met jezelf

Stap 1: Erken het

Dit is waarschijnlijk de meest moeilijke stap. Wees vrouw genoeg om aan jezelf toe te geven dat je deze gevoelens hebt. Vergelijken zit een beetje in onze aard en dat mag ook wel, maar het zou niet moeten resulteren in het dagelijks nagaan wat iemand heeft bereikt. Zo heeft het teveel macht over je en kun jij niet worden wie je bent.

Stap 2: Heb een beetje compassie met jezelf

Als vrouw van de wereld, die alle ballen hoog houdt, die een beter leven wilt creëren voor zichzelf en voor haar omgeving – Voeg niet meer stress toe en hou op met jezelf een schuld aan te praten, dat je niet goed genoeg bent!

We voelen ons van tijd tot tijd allemaal wel eens boos en incapabel. We zijn allemaal mensen en jij bent vast de de eerste of de laatste om je zo te voelen.

Stap 3 : Kom weer met jezelf in contact

Om dat vergelijkenis Syndroom onder de knie te krijgen, moet je een bewuste keuze maken, om je voor 110% te focussen op jou. Wie ben jij en waar sta jij voor?

Er is in deze wereld genoeg plek voor iedereen. Misschien heb je niet wat een ander heeft, maar wees dankbaar voor de dingen die je wel hebt. Focus on YOUR journey! 

Geloof & vertrouw in je eigen bron & creatiekracht

Ook als je hier geen last van hebt en er komt wellicht een tijd dat het wel doet, dan hoop ik dat je wat aan deze tips zult hebben.

Speelt dit momenteel in je leven, deel gerust je ervaringen hieronder.