Vorige keer had ik al een beetje uitgelegd wat een passief inkomen is en hoe je dit kunt gaan opbouwen.

Nu wil ik het hebben over Affiliate Marketing.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.

Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.

Het grootste voordeel, vind ik, is dat je alles automatiseren en het werkt op No Cure No Pay. Dus als de affiliate geen klanten, die tot kopen overgaan levert, ontvangt de affiliate ook geen vergoeding.
Hoe meer klanten de affiliate aanlevert, die wel tot kopen overgaan, hoe meer je als affiliate kunt verdienen!

Veel grote bedrijven maken al gebruik van affiliated marketing, zoals Bol.com.

Je kunt een prima inkomen generen door zelf als affiliate op te treden.

Voorbeeld;

Mailinglijst van 400 mensen

Jij krijgt €23,50 van elk verkocht e-book.

6% van de 400 personen op jouw lijst kopen het e-book, dan heb je dus al €564,00 verdient!!

Nog een groot voordeel van het optreden als affiliate is dat je ook geen eigen website (s) nodig hebt, je kunt al heel veel bereiken via je eigen maillijst of social media.

De uitdaging is natuurlijk om mensen te attenderen op een product waar ze ook daadwerkelijk wat aan hebben. Biedt een oplossing voor hun probleem.

Zelf starten met Affiliate Marketing? 

Wil jij ook een passief inkomen gaan genereren, maar je hebt geen eigen producten? Of wil je wat ik voor je kan betekenen? ( Als affiliate van mijn producten ontvang je maar liefst 40% commissie)  Neem dan even contact op