Tijd, wie komt dat nu niet te kort?! Om het meeste uit je tijd te halen zul je moeten plannen, werken volgens een schema, klinkt saai? valt best mee!

Hier zijn 7 tips om je vast op weg te helpen;

1) Maak voor alles een planning

Letterlijk voor alles, hoe laat ga je eten, hoe laat ga je naar de sportschool. Hang deze planning op niet alleen op je werkplek, maar desnoods ook op de koelkast zodat iedereen weet wat of waar je mee bezig bent.

2) Werk ook daadwerkelijk als je aan het werk bent.

Werk volgens je schema, als je achter je computer zit, zet dan al je mailboxen en social media uit. Houd je focus bij het stuk wat je moet schrijven.

3) Zoek uit op welk tijdstip jij het meeste productief bent.

Ieder persoon is anders en heeft een ander ritme. De een is sochtend het meest productief en de ander pas na 20:00 uur savonds. Pas je planning hierop aan.

4) Maak je schema kenbaar aan de mensen om je heen

Wat altijd de truc is voor werkende mama’s [ spreek uit ervaring ] is om heeel duidelijk te maken aan de kinders dat mama nu even naar de werkkamer gaat om wat werk te doen. Wanneer je dingen uitlegt, begrijpen ze dat echt wel. Zij kunnen wat voor zichzelf doen en jij kunt aan het werk.

5) Ga op tijd naar bed

Een goede nachtrust is echt van essetieel belang. Anders functioneer je niet. Als je savonds je brein overspoelt wordt met nieuwe gave ideen, schrijf ze op en ga ze niet nog eens uitwerken tot diep in de nacht.

6) Werk in blokken van 90- 10.

Zeker als je veel achter de computer zit, moet je een break nemen. Even van je werkplek af, doe een paar gekke rek en strek oefeningen, zodat het bloed weer door heel je lichaam gaat stromen en niet alleen naar je benen.

7) Ga 10 minuten iets compleets anders doen, luister naar je favoriete nummer, neem een glas water. 90 minuten met disipline werken en 10 rust.

Als je het werk in tijdsblokken verdeeld zul je zien dat je meer kunt doen. Als je zonder een schema aan het ‘werk’ gaat, is dit veelal verloren energie en tijd. # Killing voor je business.

Check je mail maar 2 keer per dag

Je verwacht een belangrijke mail van iemand, die mail gaat echt niet sneller komen als je om de 2 uur je mailbox controleert. Zonde van je tijd, zeker als je zo 4 keer teleurgesteld wordt, niet doen. Check je mail 2 x per dag, dat is meer dan voldoende.

Ben jij er al uit wat jouw beste tijdstip is om te werken?