The money is in the list, is it? Dat is een zin die je veel hoort in ondernemersland….bouw aan je maillinglijst en je omzet zal groeien. Hoe meer mensen op je lijst, hoe beter.

Regelmatig nieuwsbrieven schrijven zorgt ervoor dat je lezers je beter leren kennen, dat ze je leuk vinden, gaan vertrouwen en wellicht worden ze ook klant bij je. Werken aan de Know- Like- Trust factor. Bleg wat een koude marketing praat allemaal….YACK!

Wat wil je nu daadwerkelijk bereiken met het schrijven van een nieuwsbrief?

Of moet de vraag niet zijn: ‘Wat wil jij de wereld in brengen’ Wat zijn je geleerde lessen en expertise die je kunt overbrengen, wat is je verhaal?

Nieuwsbrieven schrijven, passie of verplichting?

Nieuwsbrieven schrijven is maar 1 van de zovele tools waarop mensen je beter kunnen leren kennen en van je kunnen leren omdat je waardevolle informatie & kennis voor ze hebt. Maar maak er absoluut geen verplichting van, als je niet lekker in je vel zit, je bent uit de flow, dan lukt het schrijven ook niet en dan gaat de nieuwsbrief eigenlijk nergens over….geloof mij, dat heb ik heel vaak gehad….

 

Een nieuwsbrief schrijf je ook vanuit passie….je WILT mensen gelukkig maken met jouw kennis, expertise, diensten & producten.

3 Tips om een rake nieuwsbrief te schrijven;

  1. Schrijf de brief wanneer je in de flow zit, dan handel je uit geïnspireerde actie. Je schrijft dan met zoveel passie, dan breng je een boodschap echt goed over. Ik krijg ‘s – ochtends vroeg altijd mijn inspiratie binnen en ik sta serieus wel eens om 05:00 uur op om mijn nieuwsbrief te schrijven. Of soms krijg je ineens een titel of onderwerp door, schrijf die dan meteen op, anders ben je hem kwijt.
  2. Wanneer je jezelf toch committeert om 1 x per week een nieuwsbrief te schrijven en je hebt het gevoel dat je inspiratie mist, tune dan in op dat heerlijke gevoel, die energie, waarom jij doet wat je doet & hou in gedachte je ideale klant voor de geest. Want daar praat je toch tegen in je nieuwsbrief en op je site? 😉
  3. Pinterest is een goede inspiratiebron voor wie graag met quotes werkt.
  4. Deel je ervaringen of een geleerde les, tips uit een boek zijn, een inspirerend filmpje or whatever….Zorg ervoor dat je de brief schrijft vanuit liefde en de wil om anderen te helpen. 

Verwen je lezers en daag ze uit, geef ze iets extra’s mee. Een visualisatie, een leuk opdrachtenboek, een recept, een hoofdstuk uit je eigen boek. Hou het spannend en interessant voor ze!

Waarover moet ik dan schrijven?

Over hetgeen waar jou expertise over gaat, als je jouw ideale klant, je JIK, helder hebt, weet je ook tegen welke pijnpunten ze aanlopen en kun je ze via je nieuwsbrief voorzien van tips en inspiratie. Zoom helemaal in op de obstakels waar jouw potentiële klant tegenaan loopt.

Immers die obstakels heb jezelf ook gehad…..je bent zelf alleen 3 tot 5 stappen verder dan je potentiële klant. Daarom weet jij heel goed, waar jij over moet schrijven.

Wat moet ik doen met uitschrijvingen?

Helemaal niets, niet boos om worden, niet over na gaan denken. 

Het maakt niet uit, het gaat niet om het aantal personen wat op je lijst staat, het gaat om de kwaliteit en de interactie die je kunt teweegbrengen. Hoe vaak krijg je reactie op een verstuurde nieuwsbrief en hoe vaak komen mensen op je workshops af vanuit je lijst, dat is vele malen interessanter. In real life is waar de echte magie plaatsvindt.;)

Ga niets forceren en werk vanuit geïnspireerde actie! 

Heel veel plezier en succes!

Liefs, Monica