Hi lieve lezer,

Een beetje flabbercasted was ik wel……..ik kreeg een lief persoonlijk berichtje via LinkedIN, van een dame die coach is in persoonlijke ontwikkeling…..ding ding ding, helemaal mijn straatje, zo ben ik ook ooit begonnen & ik geloof in persoonlijk succes, dat IS de basis van alles. 

Anyway, zij stuurde mij dus een berichtje om met haar contact op te nemen als ik momenteel op een kruispunt sta in mijn leven en ik weet niet wat ik moet doen, of hoe ik negatieve gedachtes kan veranderen over mezelf en hoe ik meer zelfvertrouwen kan krijgen…….en ze eindigde het berichtje dat ze graag iets van mij wilt horen…..en daar is helemaal niets mis mee! Hartstikke leuk berichtje juist!

Alleen was dit berichtje by far niet op mij van toepassing…….

Eeuwig zonde als je mensen een PM stuurt via bijvoorbeeld LinkedIN of FB en dat je niet even uitzoekt van te voren of diegene wel jouw doelgroep is. Dat is net zoiets als met hagelschot schieten, in de overtuiging dat je vele zult raken….kansloze actie!

Kleine moeite om even een tijdlijn door te scrollen voordat je iemand een bericht stuurt, of de website van degene even opzoekt, daar kun je al heel veel vanaf lezen 😉 

Zo weet je net nog wat meer over je ideale klant en kun je deze nog veel directer aanspreken….

Succes!

Niche versus ideale klant…..

Ja een niche kiezen, dat heb ik ook ooit geleerd dat ik moet kiezen voor een zeer specifieke doelgroep met een nog specifieker probleem…..nou daar ben ik nooit uitgekomen 😉 Voelde ook nooit goed om hier over na te denken…..

Ik vind het vele male interessanter om na te denken met wie ik überhaupt wil werken….ik wil alleen maar werken met zeer ambitieuze, bevlogen, missie ondernemers werken, die energie is superlekker en hoog! Of wel met mijn ideale klant 😉 

Het is ook echt een feestje om hiermee bezig te zijn, om uit te zoeken waar hun hartje van in de fik staat, wat ze drijft, hoe ze zijn, wat ze belangrijk vinden. En nee ik ga niet niet zover om uit te zoeken hoe oud ze zijn, welke auto ze rijden en wat ze ochtends eten…..alhoewel ik het wel allemaal weet 😉

In heel veel gevallen is je ideale klant iemand die dezelfde doelen nastreeft, hetzelfde denkt over bepaalde dingen en ook veel dezelfde eigenschappen heeft. 

Ja mijn ideale klant heeft een naam 

Mijn ideale klant heet Vivian! 

Vivian is een echte  powervrouw!

Gedreven

Tolereert geen BS

Is 1 van de beste coaches in haar vakgebied

Werkt hard, maar met liefde voor zichzelf

Heeft een hekel aan zeikerds en negatieve mensen

DOET het werk wat ervoor nodig is om te komen waar ze wil zijn

Gooit alle excuses die ze heeft, keihard uit het raam

Is absoluut geen zeikerd en een mieptrut

Kijkt valse overtuigingen aan en draait ze om

Stapt elke dag een stap buiten haar comfortzone

Betaald haar rekeningen op tijd

Leidt het leven waarvoor ze is geboren

Doet prachtige dingen met haar kennis & expertise

Maakt het verschil

Stopt haar mening niet onder stoelen of banken

Is niet bang om te investeren in zichzelf, zij weet dat het in 3 voud bij haar terugkomt

Rijdt in de nieuwste VW Polo blue motion 

Gaat verstandig met haar geld om

Gunt zichzelf leuke uitjes en mooie vakanties

Geniet iedere dag van alles wat haar gegeven is

Is dankbaar voor de mensen in haar leven

Maar haar naam kan net zo goed Monica kunnen zijn….

Heb jij voor jezelf al helder met wie jij wilt werken? Waaraan ‘moet’ je klant voldoen? Kom je hier niet uit, laat het mij weten, ik denk graag met je mee!

Liefs, Monica