linkedin post

Als kind had ik altijd al grote dromen. Ik deed alles wat in me opkwam….klimmen in bomen, eindeloos kleuren, hardop dromen over later…..

 

 

Wat nou Doen&Doooor?

Dat zal ik je vertellen.

Als kind had ik altijd al grote dromen. Ik deed alles wat in me opkwam….klimmen in bomen, eindeloos kleuren, hardop dromen over later…..

Maar naarmate ik ouder werd vonden mensen dat raar. Ze snapte mijn grapjes niet, ze begrepen mijn dromen niet…

Opmerkingen als; doe maar normaal dan doe je al gek genoeg! Kun je niet beter?….Zou je dat nu wel doen? Je bent een dubbeltje, je wordt nooit een kwartje! Jij? Ga jij dat doen? Nou succes..…er werd gescholden, geschopt en zelfs geslagen…… Ik ging dat geloven: ik ben te raar.

Ik ben mij maar gaan aanpassen. Ik ben gaan doen wat mensen verwachten. Ik maakte mijzelf klein en maakte niet teveel lawaai.
Af en toe een droom keihard uitschreeuwen: maar ja, niks mee doen.

Dus ik ging die baan zoeken met status ….een Leidinggevende functie, goed salaris en veel weg, koophuis, 2 auto’s voor de deur….ik had alles goed voor elkaar!

Totdat ik na de zoveelste reis naar het buitenland thuis kwam…. In de gang stond mijn dochtertje die zo blij was dat haar moeder weer thuis was. Ze rende op me af.. en ik duwde haar weg. Ik was gestrest, gefrustreerd, en helemaal op…. Mijn man pakte haar op en zei: ’jij moet echt trots zijn op jezelf, he? Goede baan, lekker salaris en veel reizen, nee jij moet echt trots zijn op jezelf!

 En toen liep hij, met mijn dochtertje, weg.

Toen heb ik in de spiegel gekeken. Ik wist niet meer wie ik was. Ik was niet meer mijzelf en hoorde nu al helemaal nergens meer bij……Ik MOEST mezelf terugvinden.

Mijn reis is toen begonnen. Ik moest dingen anders gaan doen: heb mijn leidinggevende functie naast me neergelegd. Ben aan mezelf gaan werken. Ik kwam tot de ontdekking dat ik mezelf jarenlang onrecht heb aangedaan.

Want ik geloofde niet in mezelf. Ik deed niet wat ik zelf wilde. Ik deed wat anderen verwachten, niet wat goed voor MIJ was. Ik hield niet van mezelf zoals ik was.

En juist door me te realiseren dat het WEL oké is wie ik écht ben, dat meisje met die grote dromen, die rode lokken, en dat het wel oké is om zulke grote dromen te hebben, ben ik thuisgekomen waar ik thuishoor: ik ben thuisgekomen bij mezelf.

En daardoor kan ik anderen ook laten ervaren dat je wel van je Dromen een Succes kunt maken. Dat het begint bij onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

Dat proces gaat natuurlijk niet over rozen. Dat is keihard met je smoel over de straatstenen gesleurd worden. Maar ik sta er wel, ik ben doooorgegaan!

Mijn vriendin en business buddy Miranda Broeren gebruikt de slogan; ‘Mijzelf klein houden maakt meer kapot dan mijn lief is’.

Alles wat niet groeit is dood

Ik heb altijd een keus. Jij trouwens ook. Kies je voor liefde of voor angst? Ik heb mijn angsten altijd in de ogen aangekeken, pas geleden nog, maar ik ben doooorgegaan. Waarom? Omdat ik diep van binnen een ongelooflijk sterk geloof heb dat het goed komt. Altijd. Ik durf onvoorwaardelijk te vertrouwen op mijzelf en hetgeen wat komen gaat. Heb ik dan helemaal geen frustraties meer? Oh ja hoor, die pillen voor ongeduldigheid hebben ze nog steeds niet uitgevonden 😉

Maar weet je, ik laat dat niet mijn dag bepalen. Ik laat dat niet mijn droom verprutsen. Mijn prioriteiten niet overhoop brengen. Ik zet doooor! Doooor met positief denken, doooor met vertrouwen, doooor met creëren en schrijven. Ik ben die Doen&Doooor expert geworden.

Doen die ervaring, die les, die groei en doooorgaan waar het moeilijk wordt, waar mensen, obstakels, overtuigingen ons tegen lijken te houden, dooorgaan is om hulp vragen als je er niet meer zelf uitkomt, doorgaan is op tijd op de rem trappen als het teveel wordt, ….alleen door dooor te gaan, zul je je dromen wel realiseren.

Uitnodiging

Ik wil je hierbij van harte uitnodigen om a.s. donderdag aanwezig te zijn bij Miranda’s Periscope TV. 29 oktober rond 10:30 presenteer ik mijn Doen&Doooor programma en wat het voor jou allemaal kan opleveren!

Je kunt Miranda volgen via Miranda Broeren en mij kun je volgen op Monica Job. Heb je deze app nog niet, je kunt hem gratis downloaden via google play store of de Appstore.
Mooie dag verder!
Liefs, Monica

 

29 Oktober lanceer ik mijn Doen&Doooor programma, een low effort high impact programma om in 12 weken je dromen te realiseren. Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden.