liever balansBalans, welke werkende & ondernemende vrouw struggelt hier nu niet mee? Ik geef het toe, toen mijn dochter werd geboren, was ik mijzelf helemaal kwijt. Ik dacht dat ik mijn droombaan had, maar in feite durfde ik niet volledig mijzelf te zijn. 

Ik  functioneerde op de automatische piloot en vond mijzelf niet meer belangrijk genoeg, hield mij klein en die dromen ik had, had ik allang in de prullenbak gegooid. Balans was ver te zoeken. Balans om überhaupt goed voor mijzelf te zorgen was helemaal weg.

Na mijn dip ben ik mij gaan verdiepen in het ondernemen, immers maakte ik zo’n persoonlijke groei door, daar moest ik meer mee doen en ik wil nooit meer anders! Maar of bij mij alles in balans is? Nee, wellicht voor een buitenstaander niet. Ik werk gemiddeld meer uren dan in loondienst en zeker in het begin ging elke verdiende cent terug in mijn bedrijf voor opleidingen, trainingen en zelf een coach in de armen nemen. 

In het ondernemen zie ik kansen die ik bij een baas nooit kon grijpen laat staan naleven. Wat voor mij balans is, is misschien voor een ander niet zo. Wat werkt voor jou?

Balans

Ik zie het meer als het in evenwicht staan van alle facetten die het leven met zich meebrengt, die jij belangrijk vindt en waar je je aandacht aan besteed. Mijn tijd gaat op aan mijn gezin, mijn klanten en mijn bedrijf. 

Balans of juist geweten?

Deze hoorde ik pas voorbij komen op een inspiratiemiddag. De dame zei; ‘Ik ben vaak afwezig, letterlijk, maar wel met een juist geweten’. Hierin kon ik mij helemaal vinden. Zo is het ook voor mij, ik ben vaak weg, veel naar netwerkbijeenkomsten, cursussen en mijn tijd indelen met mijn klanten. Maar als ik er ben, ben ik er volledig. Hebben zij volledig mijn aandacht, telefoon uit, geen sociale media o.i.d. Dus plan ik ook regelmatig deze tijd met ze in. ( Woensdag is zo’n dag, heerlijk mijn- tijd in de ochtend en’s middags met de kinderen)

Buiten dat steunen zij mij volledig in mijn missie. Als mijn zoon gaat slapen en op maandagvond kan ik nog wel eens doorwerken, zegt hij altijd; ‘Mama, succes nog met je werk!’- toch te schattig. 

Mijn eigen tijd indelen?

Jazeker, ook ik plan mijn momenten in, anders hou ik dat niet vol. (geleerd van de mega dip die ik had 😉 ) Tussen de middag loop ik graag een rondje door het bos. Zo kom ik volledig weer opgeladen terug. Of ik doe een visualisatie van een minuut of 10 met ademhalingsoefeningen. En naar de bioscoop gaan vind ik zo’n leuk uitje!

Is alles in Balans?

Misschien niet, maakt ook niet uit. Het werkt voor mij en mijn gezin en dat is het belangrijkst. Ik doe wat ik leuk vindt en volg mijn passie, dat voorbeeld wil ik ook aan mijn kinderen doorgeven. Zij zien een HARTwerkende mama, die plezier heeft en die, als zij er is, er volledig is met 110% aandacht voor hun. Mijn gezin is het waard om door te gaan, zij verdienen het allerbeste. 

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig! Hoe zit dat bij jou? Liever balans of een juist geweten?

Heb je hier moeite mee of moet ik even over je schouder meekijken? Plan dan een gratis Skype sessie in!