De definitie van het woord succes is iets waar ik veel over spreek met vrienden, business buddy’s en iedereen daarbuiten én iedereen heeft daar wel een eigen versie op, gelukkig maar…anders zou het saai zijn 😉

Al wat jaartjes realiseer ik mij dat materieel succes een valkuil van het ego is. Een schitterende (soms letterlijke) afleiding van wat nu echt belangrijk is.

Als ik terug kijk, dan ben ik vanaf het eerste moment dat ik begon met werken in de grote wereld in deze val gelopen. Het gevoel dat je HET moest maken, een geweldige carrière moest hebben, want hé, dan hoor je erbij en zien anderen je als succesvol. En eerlijk, ook om mijzelf iets te bewijzen ( maar dat vooral in handen te leggen wat anderen mensen van mij en mijn keuzes vonden ). Ik wilde succesvol worden.

Ik was….ben….een zeer bekwaam mens naar aardse maatstaven. Ik kwam. Ik zag. Ik deed (echte toffe dingen) als moeder van 2 jonge kinderen.

Van leidinggevende in de Mode Detailhandel, naar Ondernemer, 2 organisaties geleid ( Woman in Charge en Vrouw & Wow ), events georganiseerd, retraite’s gegeven, een Online Academy, betaalde community’s geleid, 50 online programma’s gecreëerd en begeleid, de leukste klanten begeleid, de 80K winst per jaar, schulden ingelost, geëmigreerd naar Curaçao.

Ruim voordat we naar Curaçao verhuisde, besefte ik meer en meer dat het er allemaal niet toe doet. Het vuur voor mijn bedrijf doofde langzaam uit…….ik wilde mijzelf (her uit) vinden en van dienst zijn aan anderen.

Ik ben niet van plan om van de wereld een betere plek te maken, omdat je de wereld niet kunt veranderen als je nog steeds werkt met de systemen die haar in de eerste plaats hebben vernietigd. De manier voor mij om een grootste impact te maken, was en is nog steeds door mensen te helpen van binnenuit te veranderen, en daar zijn geen Eurotekens aan verbonden omdat het van onschatbare waarde is.

De vreemde wereld van coaching.

Veel coaches zijn tegenwoordig 100% gericht op hun eigen persoonlijke succes, echt –  iedere website die je bekijkt van een ‘guru’, is bezaaid met woorden als, als ik het kan, kun jij het ook, ik verdiende eerst dit en toen ging ik dit toepassen en nu ben ik financieel vrij – ik kan jou daarmee helpen.

Succes wordt tegenwoordig afgemeten aan materiële shizzle (alsof dat de enige graadmeter is). De diners in chique hotels, de overdaad aan professionele shoots (met ook steeds meer naakt? ) het showen van je #islandlife, van Curaçao naar Bali, de Louis Vuitton en andere luxe brands. Bij elke Instagram-bio die een business met zes en zeven cijfers claimt, voel je de afgunst en het verlangen om bewonderd te worden.”Kijk naar mij. Ik ben succesvol.”

Het meten van je eigenwaarde en succes op basis van de percepties van andere mensen (lees: de samenleving) is natuurlijk de valkuil die ik hierboven noemde.

6 of 7 figure business hebben – staat niet gelijk aan succesvol zijn, of een fijn mens zijn – yep, read that again.

De meesten die ik van dichtbij heb meegekregen, kunnen geen gezonde relaties onderhouden en zijn nooit echt tevreden met hun leven, omdat ze de leugen geloofden dat geld en roem hen gelukkig zouden maken. Ze brachten een groot deel van hun leven door met het najagen van nog meer money en the next shiny objects, in plaats van de dingen die er echt toe deden: persoonlijke groei, geestelijke gezondheid, innerlijke rust en vrede, emotionele gezondheid, gezin en gezonde relaties.

Dus als je eenmaal een niveau van redelijke financieel succes hebt bereikt, waarom zou je dan doorgaan met het najagen van nog meer?

De grootste leiders die er zijn, worden niet gedreven door winst. Ze worden gedreven door een doel. Passie. Missie. Invloed. Mensen helpen. De wereld echt veranderen. Geld is secundair.

Ik vond deze quote van Jeff Brown en vond het spot on;

Je kunt succes niet afmeten aan het aantal mensen dat je volgt. Je meet het door hoe trouw je bent aan [jouw] pad. Want als je niet trouw blijft aan je pad, zal geen enkel maatschappelijk succes je ooit bevredigen. En als je trouw blijft aan je pad, is de manier waarop de wereld je ontvangt van weinig belang. Omdat je de weg naar huis al hebt gevonden.

1 van die dingen die ik altijd meegaf aan ‘mijn mensen’ is helder krijgen hoe succes er voor jou uitziet. Niet hoe het eruit ziet voor de samenleving. Niet hoe het eruit ziet zoals 1 van de vele influencers je willen doen geloven. Niet hoe het eruit ziet voor je coach.

Hoe ziet succes er voor jou uit? En meet jezelf op basis daarvan.  Aan het eind van de dag gaat het erom om je gelukkig bent, met wie je bent en wat je doet. Om dit te bereiken volg je jouw waarden. Hoe dichter je bij jezelf komt, bent en blijft is dat wat je echt gelukkig maakt en uiteindelijk wat je succes brengt.

Download hier gratis een uitgebreide gids om een ​​leven vanuit je eigen voorwaarden te creëren.

Voor mij persoonlijk meet ik succes aan de hand van deze criteria;

De diepte van de impact die ik heb op iemands leven.

Het niveau van integriteit dat ik breng in wat ik doe.

Hoe vervuld en tevreden ik me voel over wat ik doe.

En iedere keer als mijn cup overstroomt, deel ik het

^ In deze volgorde.

Nergens zul je hier lezen dat ik het heb over het aantal volgers, de maanden K’s die ik draai of beroemd zijn. Ik weet nu dat ik al die dingen niet nodig heb om gelukkig te zijn of het gevoel te hebben dat ik een verschil maak.

Dus. Hoe ziet succes er voor jou uit?