Ik heb iets mega belangrijks wat ik deze week met je wil delen. Zo bewandelen we allemaal het pad van persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling, duiken we dieper in onze spirituele be-oefening, bouwen we ochtendrituelen in zoals journalen, investeren we in nieuwe programma’s en coaches.

Heel gaaf allemaal, MAARRRRR……..

Zou je de volgende vragen kunnen beantwoorden voor jezelf, wees effing eerlijk tegen jezelf, tegen mij kun je nog iets verzinnen, maar wees in ieder geval eerlijk tegenover jezelf 😉

1. Streef ik ernaar om de beste versie van mijzelf te worden, betekent dat ik in deze huidige vorm minder ben, dat dat ik werkelijk ben?
2. Kijk ik steeds om mij heen naar waar ik wil zijn, omdat waar ik nu ben, niet goed genoeg is? 
3. Richt ik mijn pijlen op nog geweldiger zijn, omdat ik momenteel niet geweldig genoeg ben?

Voor mij persoonlijk, heb ik deze vragen weer eens opgezocht en beantwoord voor mijzelf. Ik realiseerde mij, dat terwijl ik altijd bezig ben om de beste versie van mijzelf te zijn, ik ook vaak het gevoel ervaar dat ik NU niet genoeg ben.

Weet je, ik ben gedreven en super ambitieus en mega enthousiast om mijn meest EPIC leven en business te leven. Om deze reden ben ik constant in beweging, altijd die persoon ZIJN die, het voort leeft, die creëert en MEER geeft! 

Ben jij jezelf ook wel eens tegenkomen in het, harder, sneller, beter en sterker willen proberen?

Ik ga eerlijk met je zijn……deze staat van ZIJN heeft mij enorm veel gegeven op vele gebieden, een fijn leven, een heerlijk huis, leuke vakanties, voldoende me-time, en een EPIC business – dankzij deze go getter in mij. 

En ik heb gemerkt dat er een heel dun lijntje is tussen hungry zijn en er compleet naast zitten en leeg zijn. 

In het midden van al die persoonlijke ontwikkeling, workshops, programma’s, spirituele be-oefening, boeken, business masterminds, coaching ( I love my coaches )
 en de constante staat van aan mijzelf werken……..vergeet ik soms om in het NU te ZIJN en dankbaar te zijn voor de ALLES wat ik NU al BEN.

Dus ik zeg het volgende – Spirituele be-oefening & persoonlijke ontwikkeling kan SCHADELIJK zijn als we het doen vanuit een plek waarin we ons constant willen ‘fixen’, steeds maar weer iets willen ‘healen’ of ergens doorheen of over heen moeten komen of bezig zijn om ergens meer van te krijgen.

Zeker kan het doel zijn om een groter bewustzijnsniveau te creëren, verlichting, innerlijke rust, flow en moneyflow……..de MEESTE mensen betreden het pad van persoonlijke ontwikkeling door geconditioneerde technieken en vanuit een plek IN hunzelf dat ze niet goed genoeg ZIJN in dit moment, kun je pakken wat ik zeg?

Er wordt nog steeds een deel van het ego aangesproken, om iets buiten jezelf te zoeken, terwijl alles zich al IN jou bevindt, in het HIER en NU.
Weerstand geven tegen wat IS en proberen ergens te komen waar we denken dat we zouden moeten ZIJN – is killing en zeker in business.

Hear me out — het ‘zoeken’ en de acties nemen om ergens te komen – is het probleem niet — denken dat je het antwoord vind in 1 of ander ding buiten jezelf om – DAT is het probleem.

We hebben niet altijd iemand of iets nodig om te vinden wat we zoeken. Dat ding wat we zoeken zit al IN ons.

En hell yess – ik geloof zeker in het hebben van coaches, het volgen van programma’s, masterminds, deze zie ik als TOOLS, om te zien wat we heel vaak bewust of onbewust nog niet zelf zien, om ons naar voren te roepen, om om ons een stap naar voren te doen zetten en om ons supporten in deze reis.

En soms is het gewoon zo simpel als naar binnen kijken, OK zijn met alles wat IS, precies zoals we ZIJN.


Journaling oefening:


Schrijf 3 dingen op waar jij beter in wilt worden. 
Stel jezelf de vraag; Wat is mijn motivatie achter het verlangen om te groeien en te veranderen in hetgeen waar ik mij nu op richt?


Wees eerlijk, beantwoord het zonder oordeel en kijk wat er voor je naar boven komt.


Stel nu de vraag; Kan ik mijzelf accepteren zoals ik ben met deze 3 dingen die ik probeer te verbeteren/ veranderen? Kan ik van mijzelf houden en mijzelf goedkeuren inclusief deze 3 dingen?

Voel jezelf maar eens, in en -uitademen met deze angst en het gevoel van moeten en dat je van dat af wilt. Nee, omarm ze. 

Neem nog eens adem en bij je uitademing WEET jij, besef jij, voel jij dat jij al helemaal perfect, heel & compleet bent (maar nog lang niet klaar bent!)

Onthoud, groei is onvermijdelijk, het is wat we hier komen doen, onvermijdelijk voor een mooi leven op jouw eigen voorwaarden. MAAR, zoals ik mijzelf ook altijd uitdaag…….moedig ik je aan om jezelf te accepteren zoals je bent, met alle aspecten – met de goede en de ‘slechte’ shizzle –  iedere gewoonte te omarmen, of de neiging om iets te veranderen.

Dit is echte zelfliefde en zelf acceptatie. En alleen vanuit deze plek kunnen we verder groeien en bloeien, vanuit deze HEELHEID die we al ZIJN <3
Leuk als je hieronder laat weten welk inzicht jij had na het lezen van dit blog


Tot snel,
Geniet van je weekend,

Xo,
Monica