Ik moetIk moet nog een blog schrijven; ik moet boodschappen doen; ik moet naar die verjaardag toe… Pfff.

Ik merkte dat ik mijzelf helemaal uitputte met deze manier van denken, het voelde zo zwaar dat ik vaak dingen deed op automatische piloot of het gewoon uitstelde….. En ja, van uitstel kwam ook afstel.

Op het moment dat ik heb besloten om steeds meer te doen wat ik echt leuk vind en steeds minder ben gaan doen van wat niet meer bij mij paste, heb ik deze note-to-self gemaakt:

Omdenken van ‘ik moet’ naar ‘ik wil’

Eigenlijk een hele simpele manier van omdenken is: “Ik moet niet…IK WIL“. Ik gebruik het als ik een beslissing moet nemen; voelt het goed of niet? Wil ik dit omdat het ten goede komt van meer mensen, of alleen van mijzelf? Ben ik loyaal aan mijzelf? Wil ik dit of niet?

Sinds ik deze manier van denken toepas is het op mijn schouders een stuk lichter, want ja we ‘moeten’ al zoveel in het leven, fijn om te weten dat we er ook anders mee kunnen omgaan, met dat woordje moeten.

Ik ben benieuwd, herken jij dit ook?