HSP
Monica, bouwjaar 1978, roodharige van nature, creatief, lief, prettig gestoord, emotioneel, drama queen in de dop en sinds kort kan ik  hoogsensitief aan dit ‘lijstje’ toevoegen.

De afgelopen maanden waren druk, chaotisch, hectische en mijn emmer stroomde inmiddels over…en ik dacht even terug te vallen naar een periode, waarin ik mijzelf nooit meer in wil vinden. Maar ik heb de afgelopen jaren geleerd om dat op tijd te herkennen. Veel van wat ik de afgelopen maanden deed voelde niet goed, voelde niet als mijzelf. Ik was zoekende en mijn gevoelens liepen over….

Begin maart had ik een bijzonder telefoongesprek met een dame die ik nog nooit ontmoet had. Het was een prettig gesprek en we hebben het over alles en nog wat gehad. Op een gegeven moment stelde zij mij de vraag; ‘Ben jij ook hoogsensitief?’. Waarop ik antwoorde; ‘Uhm, niet dat ik weet. Wel vaak over nagedacht, maar nooit uitgezocht’. Er ging een belletje rinkelen, niet van herkenning, maar wel 1 van; ‘hé Mo, moet je dit niet eens gaan uitzoeken?’. 

Na talloze testen, in boeken en via het internet. Gesprek met mijn huisarts, goede vriendinnen, was er maar 1 conclusie mogelijk: Ik ben hoogsensitief.

 

Hoogsensitief, wat is dat?

Mensen die de eigenschap hoogsensitiviteit hebben ervaren gebeurtenissen veel intenser. Nemen erg veel in hun op, met name de subtiele signalen die anderen niet zo snel oppikken. Het zijn sociale personen. Ze hebben een rijke fantasie. Ze zijn vanuit het hart zorgzaam en weten wat een ander nodig heeft. Doordat alles veel intenser binnenkomt, zijn ze vaak vermoeid. Ze presteren het best als zij vanuit hun hart kunnen werken en vorm geven.

Hier kun je meer lezen over deze bijzondere eigenschap

 

Alles valt op zijn plek

Sinds deze ontdekking valt alles op zijn plek. Het verklaart waarom ik de persoon ben wie ik ben. De relaties die ik heb gehad en nu heb in mijn leven. Mijn werk en waarom ik er zo van hou! Maar ook de ouder die ik ben voor mijn kinderen.

Ik ben blij met mijn nieuwe eigenschap! Ik ben hoogsensitief, cool hè!