blog hoe de bleepHi mooi mens,

Ik heb zo’n 2 weken geleden een prachtige ervaring gehad. Ik had een sessie met een dame en we gingen haar expertises in kaart brengen…..man daar kwam echt iets supergaaf uit….wat blijkt nu, wat voor haar heel normaal is, wat haar gemakkelijk af gaat….is precies hetgeen waarmee zij een anderen supergoed kan helpen….HOE COOL IS DAT!

 

 

 

Dit is wat zij er zelf over schreef;

‘Dat wat ik al die tijd al als vanzelf doe, wat me zo gemakkelijk afgaat…dat is niet gewoon normaal. Dat is niet iets wat toevallig zo is en wat wel leuk is, maar verder niks.
Het is een gave, een kracht en een ongelooflijk mooi gereedschap! Wat geweldig gaaf om dit te ontdekken!! Ik ben iemand en ik ben van betekenis voor mezelf en voor anderen!’ – Tanja van Leeuwen

En toen viel bij mij ook het kwartje…..ik draag mensen, life coaches, personal trainers, healers een bijzonder warm hart toe, man man man wat een mooie gaves hebben zij om het leven van anderen werkelijke te transformeren….ik hou ervan!

En ik mag op mijn beurt deze prachtige mensen weer helpen om een gave business op te zetten, waarmee ze doen wat ze leuk vinden, waarvoor ze hier zijn, geld verdienen met wat zij het allerliefst, moeiteloos en natuurlijk doen. #Ilovemyjob

Ben jij een prachtige Coach, maar het loopt nog niet helemaal in je biz, dan wil ik je met de volgende tips een gers (Rotterdams voor te gek) handvat aanreiken;

Wat echt als een pijl boven water moet staan is het feit dat jij gezien gaat worden als de expert in jouw vakgebied en dan ook nog 1, wie echt met supergoede ‘oplossingen’ komt.

Daarnaast is het superbelangrijk om te weten wat jouw ideale klant nodig heeft & waarom ze bij jouw wel succes gaan behalen…..als coach gaat het ook om de transformatie die je kunt laten plaatsvinden bij mensen.

Deze 7 tips/ stappen zijn nodig om hier achter te komen & de uitkomst van deze tips, kun je overal verwerken in je biz;

1. Wie is je ideale klant? – identificeer je ideale klant – waar lopen zij tegenaan, wat frustreert hun het meeste, waar komen ze niet uit? Waarom lopen ze rond in dat hamsterwiel? Onthoudt nu dat je niet alles voor iedereen kunt zijn, hoe graag je dat ook zo willen. Kies 1/2 dingen uit, die jou supergemakkelijk afgaan, maar die heel specifiek zijn voor je klanten.

2. Waar lopen zij keer op keer op vast? – Wat zie je gebeuren als je een hele dag met ze mee kon lopen, wat frustreert ze, wat houdt hun tegen, wat komt steeds weer terug? Vaak is dat vanuit hun oogpunt een superlange lijst 😉

3. DE oplossing die ze graag zouden willen? Je kunt dit zien als een soort spiegel die jij ze voorhoudt. Ze zijn specifiek in hun acties, hebben bepaalde gedachte patronen, situaties en ook allemaal vanuit hun perspectief.

4. Wat moeten zij weten/ leren/ doen om tot een oplossing te komen? Dit kan natuurlijk net zo goed, jouw als professional inhuren, degene die ze helpt naar die oplossingen. Jazeker, kan dit betekenen dat ze jou moeten inhuren 😉

5. Wat is hun waarom, waarvoor ze hulp nodig hebben? Dit is de meest belangrijke, dit is de reden waarom ze iedere dag opstaan om voor elkaar te krijgen. Soms is het iets waar ze niet snel over zullen praten. Wellicht herken je het zelf ook? Wat is ook alweer jouw waarom? Waarom doe jij wat je doet….en zo heeft jouw klant er ook 1.

6. Hoe ziet succes er dan voor hun uit? Hier komt het erop aan dat je specifiek benoemt wat het hun oplevert om met jou te werken. Wat is het verlangen van hun? & welk resultaat behalen ze als ze met jou werken. Als zij geen reden kunnen vinden, kiezen ze niet voor jou. En ja, natuurlijk heeft het ook met energie (know-like-trust) te maken, ze moeten je in eerste instantie wel leuk vinden 😉

 

Als je op deze vragen antwoord hebt gegeven, heb jij mooi samengevat voor wie jij nu precies iets kunt betekenen.

Je zult ontdekken hoe helder het is met wie je eigenlijk wilt werken en dus voor wie jij mega veel kan betekenen! Awesome!

En dit gaat je helpen ook helpen om een goed coachingprogramma te ontwerpen, zodat je nooit meer uurtje factuurtje hoeft te werken en echt gaat verdienen wat je waard bent.

Ik hoor graag of dit je business helpt. Of als je vragen hebt, neem dan HIER contact met mij op en voel je vrij om vragen te stellen waar je tegenaan loopt. Ik hoor graag van je!

Liefde, Monica