Er zijn heel wat jaren vooraf gegaan waarin ik mijzelf de grootste onzin vertelde…..man man man

Als ik toen wist wat ik nu weet….tja, de les komt altijd achteraf.

Volgens Brene Brown, een van mijn favoriete schrijfsters/onderzoekers leven we in een constante mindset van schaarste. Alleen al groeien we op in een wereld waar altijd ergens iets niet goed genoeg is….en vervolgens leren wij, krijgen we mee, dat wijzelf ook nog niet goed genoeg zijn. Niet mooi genoeg, niet slim genoeg, niet rijk genoeg…..bla bla bla.

Hierdoor zijn we constant in een staat van stress, Brene Brown vindt schaarste de actuele versie van posttraumatische stress. Dit gebeurt wanneer we teveel hebben meegemaakt en, in plaats van samen durven praten over onze gevoelens en te helen – waar kwetsbaarheid voor nodig is – boos, bang en aanvallend zijn naar elkaar.

Dit proberen we weer te verwerken door schaamte over de ander af te roepen, door onszelf het Syndroom van vergelijken steeds weer op te leggen. Happy happy, joy joy, right?!

Ik geloof niet dat we gemaakt zijn om constant in die beperkende gedachtes te leven, het is een kwestie van zien, voelen en vertrouwen. Overvloed is er, of is er niet, aan jou de keus 😉

7 Stappen richting een leven van overvloed:

  1. Ga uit van je eigen kracht. Dat komt neer op creatie. Creëren ontstaat in jezelf, dus dat is altijd uniek. Kies voor je eigen pad, wat wil jij bereiken, waar wordt jij blij van?
  2. Hou op met vechten, continue in strijd zijn zorgt er alleen maar voor dat het verder van je af gaat staan. Loslaten en het komt naar je toe.
  3. Je creëert je eigen werkelijkheid. Waar je nu bent, is het gevolg van keuzes die je hebt gemaakt. Wil je andere resultaten, onderneem dan andere acties, maar alleen die acties die goed voelen voor jou! Neem niet klakkeloos het advies aan van iedereen, ook niet die van mij, maar ga na wat goed voelt voor jou.
  4. Neem je verantwoordelijkheid. Hoe lang ga jij jezelf nog voor de gek houden, dat je echt gelukkig bent? Hoeveel dingen staan er in jou agenda, waar jij niet blijer van gaat worden?
  5. Stop met willen, hiermee bewijs je alleen maar dat het er nog niet is. Overvloed is er of het is er niet.
  6. Kracht van liefde. Door in het nu te leven, te genieten, intens dankbaar zijn voor alles wat er wel is, in je puurheid te gaan staan, in de liefde voor jezelf. Het vertrouwen in jezelf. Vanuit deze kracht kun je vertrouwen en relax.
  7. Walk your Talk. Vanaf nu ga je alles inzetten om te leven in overvloed. Elke dag weer! Enjoy!

Ook stoppen met die beperkende gedachtes? Wil je een motivational peptalk hebben met tips om die gedachtes voor eens en altijd los te laten? I’m just a phonecall away!