We hebben allemaal wel eens van die momenten dat je gefrustreerd bent over het proces waar je in zit……waar ben ik nu mee bezig….wat ben ik nu werkelijk aan het doen…… moet ik hier wel mee bezig zijn……de eerste en enige stap die je dan dient te maken is weer connecten met je kern. 

Het helpt je namelijk niets verder, als je zo wordt meegesleept in de stormen des levens….steeds maar blijven watertrappelen, dat hou je ook niet vol, of je zwemt naar de kant, of je grijpt je vast aan die boomstronk die voorbij komt, zodat je in ieder geval niet verzuipt….

En wat ook NIET werkt, en dit is wellicht een beetje contra intuïtief, maar ik ga het met je delen, so bare with me – en wees eerlijk naar jezelf of je dit inderdaad doet – steeds in actie blijven om zo hopelijk je doelen re realiseren.

‘Wellicht als ik dit doe. En dit. Oh ja en dat. Och ja dat kan ik ook nog wel doen. Nou weet je, we doen dit gewoon nog een keertje hier en daar, want ja ik doe maar wat de meeste mensen doen, of wat het hele freakin’ internet lijkt te doen. Dus iets zal wel moeten werken’

Herkenbaar mooie A player van me?

Wanneer het voelt alsof we met onze rug tegen de muur staan, de stem van angst onze keel dichtknijpt, onze monkey mind de meest vreselijke scenario’s uitdenkt, dan hebben we de neiging om volledig in overdrive te gaan……ons volledig te storten op ‘de actie’.

Dan pakken we onze journal erbij en gaan we plannen maken! Wihoooooo
Hele lijsten maken we, met wat er allemaal kan en moet gebeuren. Onderwerpen high lighten we met onze favo kleur stiften. 

‘Hell Yess dit gaan we doen, bring it on, dit word mijn beste jaar ooit. Ik claim mijn power terug, ik neem mijn leiderschap. BOOYAH. Jij zult wel even laten zien wie jij bent en dat niemand meer om je heen kan. Kijk mij eens lekker gaan ( ten kostte van…?) je tandvlees in ieder geval 😉 – dit is vaak wat onze eerste handelen is…. keihard in de actie gaan.’

En dat kan een enorm fijn gevoel geven, right?

Wat je werkelijk voelt is een dopamine reactie ( gelukshormoon)  die je krijgt van al die energie eruit te gooien…..je dromen en verlangens fijn op papier te droppen en snel die lijstjes maken van de 88 dingen die nog moeten gebeuren voordat we verzuipen….weet je wel die vibe……..die energie. 

Adem uit en nu ben je weer helemaal happy! 

….althans…..

Dat denk je.

Wat je eigenlijk hebt gedaan is die creatie energie om zeep geholpen, je hebt die krachtige energie uit je systeem laten verdwijnen, terwijl die juist liefdevol gevoed had moeten worden, meer liefde had moeten ontvangen, zodat die doorbraak kon plaatsvinden.

Een next level komt hierdoor, de oplossing, de antwoorden die je nodig hebt, om jezelf te redden, je koers bij te sturen, om voorbij je huidige staat van zijn en overvloed te komen – is om je gewenste nieuwe staat van zijn te claimen, voor jezelf een nieuwe standaard te creëren…in plaats van er alleen maar over te dromen….dat heb je denk ik nu wel lang genoeg gedaan.

Mooierd, kun je het zien?

Je zult terug moeten gaan naar jouw kern. 

Dus, als er op dit moment op welk gebied dan ook in je leven iets is, waar je je gefrustreerd over voelt, je het gevoel hebt dat je vast zit, bang bent, of het gaat zo verdomd langzaam.

Druk dan op die pauze knop.

Haal even diep adem.

Voel maar even wat je voelt, erken van je voelt…de frustratie, de angst, de waarom nog steeds niet, waarom ik niet, wanneer is het zover…..

En voel maar die ruimte, die verlichting die je ervaart omdat je even diep ademhaalt, voel maar hoe dat je nu al ruimte geeft…….en geef jezelf toestemming om die innerlijke wijsheid – DIE ER ALTIJD IS – te voelen, te omarmen en die je zo heerlijk weer kunnen herinneren aan;

De volgende waarheden;

De antwoorden die ik zoek, zijn altijd voor mij beschikbaar 
Hier kan ik ieder moment bij
Ik geef mijzelf toestemming om mijzelf goed te voelen
Wat ik moet weten, is nu beschikbaar voor mij

En zo is het. ALTIJD.

Ik weet nog zo goed, dat ik als een kip zonder kop, rondjes bleef rennen, altijd maar aan stond en ik kwam echt geen meter dichterbij-er, bij waar ik diep in mijn hart wilde zijn.


Ten eerste, merk je niet eens wat er binnen in je gebeurd, dus je kunt no way de tekenen van je intuïtie oppikken. 
Ten 2e je vibe is zo laag, dat je alleen maar meer aantrekt van hetgeen je NIET wilt. Ja je creëert je realiteit met je energie. 

Dus maak het pad vrij voor je creativiteit, voor de magie, voor die steeds heldere herkenbare soul kennis voor die volgende stap en flow!

Alles wat je nodig hebt, is altijd tot je beschikking.
Jij hebt volledige toegang, NU, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, zelfs als je realiteit nu iets anders laat zien…je hebt toegang tot alle antwoorden. 

Maar je zult sterk genoeg moeten zijn, om die angst en BS steeds voor jezelf om te draaien en dit is precies wat de mensen nooit doen.

Ze zijn zo bang, om ook maar even een minuut op die pauze knop te drukken en ze saboteren zichzelf dat het antwoord ligt in het doorbeuken, doorbeuken, doorbeuken…….

En dan komen ze er achter, na een maand, of een minuut, of een half leven verder…dan de lijnen in hun gezicht alleen maar dieper zijn geworden, ze houden nog steeds niet van zichzelf en ondanks al het harde werk, zijn de resultaten eigenlijk hetzelfde gebleven.

Ik heb een hele tijd geleden ervoor gekozen om niet hierin mee te gaan. Dit wilde ik mijzelf – no way – meer aandoen. Wat mij ook enorm heeft geholpen is dat ik mijzelf toestemming gaf om mij gewoon goed te voelen. 

Als je wilt dat dingen veranderen, zul je eerst anders moeten gaan denken, zul je een shift in je bewustzijn moeten brengen, waarmee je ook je energie/ je vibe en uplevel kunt geven, zodat je energetische match kunt worden met je ware verlangens.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg – verandering start van binnen. 

Dus in plaats van te bedenken, wat moet ik anders DOEN, of wat is nu weer mijn volgende stap…….

In plaats daarvan, bedenk eens hoe je je nu echt wilt voelen? Je energie kun je shiften, je angst kun je ombuigen, zodat je die rust in jezelf kunt voelen, zodat je contact kunt maken met die oneindige innerlijke wijsheid, die zekerheid, dat je even diep ademhaalt, zodat de acties die je wilt nemen, vanuit de juiste plek komen. Vanuit de mooiste plek in jouw ZIJN.

Het enige wat je vandaag hoeft te doen, om verder te komen in een bepaald gebied in je leven, is niets doen, totdat je dieper zakt in jouw ZIJN.

Voel je innerlijke wijsheid en kracht weer samensmelten en laat je dan leiden vanuit die plek.


En voor vandaag mooierd,

STOP.
Maak weer contact met je ziel.
Neem een pauze
Adem in
Hou je adem vast
Blaas de onzin en de onzekerheid uit
Voel hoe je weer in contact staat met je ziel
En dan neem je de begeleidende actie

Go!

Creëer een leven en business waar jouw hart van in de fik staat!

Xo,
Monica PS:

Maandag 3 Februari organiseer ik weer een SamenZijn.
Dit is een avond vol inspiratie,  business & life talk en het thema is verbinding.
 
We doen een krachtige oefening om (weer) nog sterker in verbinding te komen met wie je werkelijk bent, wat er voor zorgt dat je op ieder gebied in je leven meer in verbinding bent.
 
Je doet volop inspiratie op, je weet zelfs wat je volgende logische stap is en je ontmoet inspirerende mensen…wie weet ontmoet je wel een toekomstige samenwerkingspartner, een potentiële klant of je ervaart een doorbraak, waardoor alles op zijn plek valt!
 
Je ontvangt al wat langer mijn mailtjes en het lijkt mij meer dan geweldig om je in real life te ontmoeten, je bent welkom %FIRSTNAME%
 
Ik heb slechts beperkt plek, ik hou niet van massagroepen, dus als dit met je resoneert, reserveer vandaag dan nog hier je plekje

Leuk je dan te zien,
 
Xo,
Monica