Daar stond ik dan, zo’n 11 jaar geleden, in de hal van ons appartement in Rotterdam. Thuisgekomen van de zoveelste zakenreis. Dochterlief rende op mij af en ik?…..duwde haar weg.

Manlief stond inmiddels ook in de hal, tilde haar op en zei;’ Wat zul jij blij zijn, fijne baan, 2 auto’s, koophuis, thuis wordt een hoop geregeld, nee, jij zult echt blij zijn met jezelf’ en liep weg.

Hij had mij net zo goed een klap in mijn b*k kunnen geven, deed waarschijnlijk minder pijn.

Het grote soulsearching was begonnen.

Wie ben ik? Wat wil ik nu werkelijk met mijn leven? Waar ga ik voor kiezen?

Door de antwoorden werkte ik mijzelf heen en kon ik door met mijn leven, met wel wat veranderingen hier en daar, zo startte ik mijn bedrijf en gaf ik workshops.

Ik groeide als mens, als vrouw, als moeder, als coach, als ondernemer…totdat ik op een gegeven moment erachter kwam dat ik precies in dezelfde situatie zat…ik herkende de bijna business burn out al op 15k afstand….WTAF?

Hoe dan?

Conclusie, ik werkte keihard, maar ik was er nog niet…

Mijn geldsituatie was er ook niet beter op geworden, ik verdiende fijn, maar ik gaf het net zo snel weer uit. #hellopatroon

De pijn die ik voelde ten opzichte van geld, geld uitgeven, geld ontvangen, geld behouden….was intens. Alles wat maar met geld te maken had, kon ik niet dragen, kon ik niet mee dealen.

Geld werd 1 van mijn meest spirituele teachers ever.

The only way out….is in.

Zij 😉 leerde mij dat het niet over geld gaat, maar over liefde, over ontvangen. Dat zij energie is. Zij leerde mij ook dat het gaat over jezelf weer compleet maken en helemaal in lijn te komen met je verlangens.

Zij leerde mij dat zij een katalysator is, dat zij er altijd is om mij te supporten, om de dromen die ik voor mijzelf heb, voor mijn gezin, voor mijn community en de wereld heb, om die waar te maken.

Mijn grootste vooroordeel wat ik had over geld, is dat geld slecht is, the root off all evil. Je kent het wel…..mensen met slechte intenties…..

Maar niets is minder waar, geld is een amplifier – goede mensen, doen goede dingen met geld.


​Ik denk dat we in een tijd terecht zijn gekomen, waarbij we NU onze overtuigingssystemen moeten gaan herdefiniëren en tot een liefdevolle nieuwe overtuigingssysteem moeten komen, voor een betere morgen.

Dit gaat dus ook over je waarheid spreken – next level én ook over je geld.

Wat is/ was jouw grootste​ vooroordeel over geld? En welke gedachtes, overtuigingen, rondom geld mag jij herdefiniëren voor jezelf? Wil je dat hieronder met mij delen?

ILY,

Monica​