Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik voor de spiegel stond en mijzelf recht in de ogen keek en het was de eerste keer dat ik voelde, voor een heel kort moment, het het misschien wellicht ok is om te zijn wie ik ben.

​Maar ik voelde vooral pijn.

Hier wil ik vandaag met je over hebben, over wat zelfliefde is, maar eerst wil ik het hebben over flow​. 

Diep connected soul flow en de waarheid wat het voor jou zou zijn als je in IN flow bent en volledig tevreden bent met wie je bent en hoe je komt opdagen.

Wat eigenlijk zelfliefde is.​

Voor mij is dit inmiddels makkelijk te beantwoorden.

Ik ben hier om te schrijven, spreken, spelen, een sterk lijf ontwikkelen, filosoferen over het leven, bewustzijn vergroten, leven en voelen in het NU, in die high vibe stappen, op komen dagen, gewoon high on life zijn en mijn boodschap te delen met jou.

Wanneer ik deze dingen doe, ben ik gelukkig, als ik schrijf ben ik echt op mijn gelukkigst, is mijn energie hoog, klik ik flow aan​ en stroomt alles in mijn leven op ieder gebied.

Wanneer ik deze dingen NIET doe ( of ik heb mijn agenda te vol gepland…of ik trap in de valkuil dat ik toch eerst even mijn email moet checken, voordat ik mijzelf onder dompel in de ZONE, the zone van creatie en mijzelf ZIJN)….

Dan ben ik niet meer gelukkig, dan voel ik mij afgesneden, dan start ik mijn dag met een hoofd vol zorgen en fucked up gedachtes en die flow kan het raam uit…..dag dag.​​​​​​​​​​​​​​

Hihi ja ook hier is niets menselijks mij vreemd….ik doe ook nog steeds de menselijke shizzle van niet eerst de belangrijkste dingen doen of soms doe ik ze ze helemaal niet….

Maar ik waardeer je geloof in mij 😉

Maar nee, dat gebeurt mij ook nog wel eens.

En als je niet oplet, dan besluipt het je…een soort manier van zijn waar je in 1 week flowed AF bent en doe je dat waarvan je ziel weet dat je dat moet doen en dan 2 weken later ofzo, gaat het vaag opvallen…..hmmmm

Het lijkt erop dat ik terug val in het denken…..in de reactieve modus ben belandt en in het maken van vreselijke excuses over waarom ik niet volledig ben op komen dagen waar datgeen waar ik voor sta. Of goed voor mijzelf heb gezorgd…die Tony repen, roepen mij nog wel eens van tijd tot tijd.

Alle excuses zijn vreselijk en ik heb er van tijd tot tijd ook een handje van. Volgens mij heb ik dit al eerder gezegd en anders lees je het nog eens 😉

Je excuses zijn REAL AF. Maar dat geeft ze nog niet het recht om je te weerhouden om je dromen NIET te leven. Voel je wat ik bedoel?

Vanochtend, na 2 verse mango’s te hebben gegeten als ontbijt, ging ik journalen en mijn thema is al meer dan een jaar zelfliefde, waar ik na mijn Dark Night Of The Soul nog belangrijker werd dan ooit ( hier lees je mijn blog erover – had zo bizar veel herkenning bij mensen )

Goed, dus ik begon met journalen vanochtend en dat ging over zelfliefde, afgelopen week was het ook het thema bij een aantal van mijn mooierds en wat voor mij zo vast staat in steen is dit: Het antwoord is NOOIT zelfbestraffing.

Het antwoord is Zelfliefde.​

Wat is zelfliefde precies?​

Is het zelfzorg? Ja zeker……..maar iemand kan alles doen op het gebied van zelfzorg en zichzelf een schouderklopje geven, maar nog steeds niet ZIJN in zelf LIEFDE.​

Dit is wat ik weet wat zelfliefde is:​

Het is in staat kunnen zijn, om jezelf recht in je ogen aan te kijken in de spiegel, terwijl je naakt bent, of wanneer je yoga doet en NIET WEGKIJKEN.

Het is het in staat kunnen zijn, om jezelf helemaal aan te kunnen kijken​ en niet slechts jezelf accepteren, maar ook dat de hoeken van je mond omhoog gaan.

Ik weet nog dat ik de eerste keer dat ik MIJZELF echt zag in de spiegel – wat ik jarenlang niet eens heb kunnen doen – en ik dacht: ” Goh, zij ziet er leuk uit. Ik denk dat haar leuk vind’.

Voor mij is dit zelfliefde.

Wat is nog meer zelfliefde?

Het is staat zijn, om weg te lopen van alles en iedereen, of ieder ding in je leven, waarvan je ineens beseft ( of opeens eerlijk naar jezelf bent geworden ) dit is niet in afstemming met wie ik werkelijk ben, wie ik niet echt leuk vind en wat ik eigenlijk niet wil.

Het is het in staat kunnen zijn, om moedig te zijn om te zeggen. Nee.Dank je. Think the fuck not.

Wat betekent het nog meer om van jezelf te houden?​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Het is het dagelijks tijd nemen voor jezelf. Hoe druk je ook bent. Hoe er ook aan je wordt getrokken van alle kanten. Journal. Mediteer. Visualiseer. Of wat je dan ook nodig hebt om in te tunen op JOU en je dag te starten vanuit die kern, vanuit die energie en niet in de herrie van de wereld.​

Zeg maar een soort energetisch stopbord de lucht in houden en zeggen: ‘Nee, ik heb geen tijd voor dat, ik ben hier, mijzelf aan het verzorgen en aan het luisteren naar mijn ziel en ik ben hier klaar mee, waneer ik hier klaar mee ben’.​

Zelfliefde is datgene EREN wat nodig is in het NU.
Ja, dat is zelfliefde.

Dit gecombineerd met kiezen dat je gelooft om vertrouwen te hebben in dit en dat je jezelf toestemming ​geeft om dit te doen.

Zelfliefde is kiezen voor het eten waar je naar verlangt, de workout doen waar je lijf naar verlangt…met mensen zijn die jouw expanderen en niet klein houden…..en een grote FUCK YOU geven aan het idee dat je iets moet doen in je business omdat je denkt dat het je naar een uitkomst brengt.​​​​​

Wanneer je in zelfliefde bent, dan weet je wanneer iets je wel of niet uplift, zo niet, weg ermee.

Ik heb deze zeker al vaker gezegd, maar ik zeg het nog eens, want hij is gewoon goed, als het je geen orgasmes, plezier of geld oplevert, hoort het niet in je leven. ????

En dit is dus niet alleen zo omdat je weet dat je in liefde en geluk mag leven, maar ook omdat je weet dat als het niet goed voelt, niet afgestemd is, niet echt en waar aanvoelt, dat het gewoon niet gaat werken. GEWOON NIET.

Dit is gewoon een feit. Zelfliefde laat je de weg zien. If you’ll let it.​​​​
​​​​
Wanneer je in zelfliefde bent, ben je eerlijk naar jezelf. Over wat je nog niet volledig eigent. Waar je de pleister er in 1 keer vanaf moet rukken. Wat je nodig hebt. Waar je jezelf een schop onder je reet moet geven. Wat je werkelijk zou doen, als je inderdaad ECHT jezelf bent.
En er dan iets aan doen.​​

Zelfliefde dropt niet haar mooie kont in een hangmat en gaat zitten afwachten.

Zelfliefde DOET het werk……AL HET WERK….HET ZIELS AFSTEMDE WERK….en maakt beslissingen gebaseerd op wat beschikbaar is, wat van binnen leeft, niet wat het drama of het verhaal zegt in dat moment.

Zelfliefde is je ware kracht ownen.

Kiezen dat je vol vertrouwen bent, over wie je bent, de leider in jou, de jij die een stap hoger zet, zelfs wanneer je angst voelt of onzeker voelt, of twijfelt aan je waarde.

Zelfliefde let op de signalen, wanneer raakt iets je, wanneer ben je verdrietig. Zelfliefde houd je in de gaten. Het gaat over jezelf toestaan en eerlijk zijn over wat je voelt, wetende dat er altijd een andere keus is beschikbaar is en bereid zijn om de pijn recht in de ogen te kijken, of de onzekerheid of angst, juist om dit vrij te laten, los te kunnen laten.

Zelfliefde weet altijd het antwoord en die zijn alleen binnenin te vinden.

Dit komt neer op hoe jij je wilt voelen.

Hoe jij je wilt voelen is een keuze.

En dat geldt ook voor de resultaten en de uitkomsten waar je naar verlangt.

Maar die komen nooit vanuit shit die je niet wilt doen – op een manier die niet bij je past. Of voor mensen of met mensen waar jij niet blij van wordt.


Mijn zelfliefde statement van vanochtend – waarvan ik heb gekozen dat het DONE is.

Ik ben een soul schrijver. Ik ben een gamechanger from the inside out. Ik ben een artist. Ik ben een spreker. Ik daag op voor mijn boodschap en mijn content​ die keer op keer mensenlevens transformeert.

En wanneer mijn hoofd ‘s avonds het kussen raakt, weet ik dat ik mijzelf volledig own in wie ik ben, heb ik genoten van de dag en wat het mij bracht op ieder gebied en ben ik op komen dagen op een manier die past bij mij.

Voor mij is dit alles zelfliefde.
EN dat is mijn wens voor jou!

Dit is zelfliefde.​​​​​


​ILY,
Monica


PS: FRIENDLY REMINDER​ MOOIERD

A.s. Dinsdag 31 Augustus start het programma L.O.V.E.

Hier lees je er alles over. ​

Hier kun je je meteen aanmelden.​

We starten met een speciale masterclass om gevoelens van schaamte en schuld te transformeren naar liefde. Ja, we maken de weg vrij om hierna voluit te kunnen gaan!

Hoe ziet het programma er verder uit?

Dagelijks spot on content en opdrachten in een besloten FB groep en maar liefst 4 Q&A coachingscalls op de maandagen.

Waarin je profiteert van mijn laser focus coaching en sneller doorbraken ervaart dan dat je supercalifragalistic kunt zeggen 😉

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser plaatsen om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Tuurlijk, Mo!'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.