Juni 2019, een dag voordat ik een 2 daagse had, werd ik overvallen door weer een heftige migraine……ik werkte er doorheen, maar ik bleef er een rare nasmaak aan houden…… dat er iets niet klopte, het voelde aan als een burn-out/ depressie.

Wat maanden verstreken en het gevoel werd heviger, sterker. Neeeeee, dit wilde ik toch nooit meer meemaken. En voordat ik het doorhad, had mijn lijf overal pijn, de ene dag was het mijn linkerarm en de volgende dag mijn rechterbeen, veel vaker migraine, keelpijn die niet overging, noem maar op. Iets klopt niet……mijn intuitie is spot on, ik weet bijna altijd wanneer er iets wel klopt en wanneer niet, right? Herkenbaar anyone? ??

Ik kon geen fysieke verklaring vinden voor wat er speelde, mijn bloedbeeld was goed – dat had ik laten checken –  ijzergehalte van 8,9, foliumzuur, vitamine B12, mijn nieren, was allemaal in orde. YEAH!

Hmmmmmm maar er was wel iets……..ik besloot om mij volledig over te geven aan wat is. Ik sprak tot God/ Universum en vroeg om mij helderheid te bieden in dit stuk. Nog geen 2 dagen later, kwam de woorden Dark night of the Soul binnen.

Ok WTF? Is dat een boek? Is dat een vers uit de Bijbel? Is dat een persoon? Is dat een ding?

Ik google-den deze woorden et voila………..het klikte in. In de afgelopen maanden, heb ik een mega grote stap gezet in het bewustzijn/ ontwakenings proces, wat The Dark Night of the Soul wordt genoemd.

 

Wat is de Dark Night of the Soul?

Je kunt dit zien als een spirituele depressie.

Voordat je weer een stap dichterbijer je ware zelf komt, zul je alles wat in de weg staat moeten opruimen.  Er moeten dingen sterven, zoals het ego, maar ook relaties die niet meer werken. Gedachtes en patronen die niet meer voor je werken, verschillende dingen in verschillende gebieden in je leven.

Er komt ongelooflijk veel shit omhoog en het is een ‘onzekere’ tijd over wie je bent en wie je gaat ZIJN. Het kan echt een beangstigend proces zijn. Weet dat het goed komt.

A Dark Night of The Soul is een soort spirituele initiatie. Vaak gebeurt dit vooraf aan een spirituele ontwakening, maar zelfs als je al heel ver bent op het pad van je spirituele ontwikkeling, of al best hoog in je bewustzijn bent, kan er nog steeds zo’n Dark Night of the Soul plaatsvinden. Het is de verdiepende trap erop, zeg maar. Het schud alles van je af, om nog dichter te komen bij wie je werkelijk bent.

Waarom gebeurt dit?

Voor iedereen die zijn of haar droomleven wilt leven, weet ook, dat daar dingen nog voor in de weg staan. We staan altijd onszelf in de weg, met al onze geconditioneerde gedachtes en patronen. Yep, een ton aan energetische shit.

Het lijkt een beetje als je besluit om een nieuwe garderobe aan gaat schaffen. Als je ruimte wilt creëren voor je droomkleding, dat zul je je moeten ontdoen van alle, oude, lelijke, niet meer passende of resonerende kledingstukken, right? Ja, ook die stukken waar je nu wellicht nog gehecht aan bent. En terwijl je dit doet, de Marie Kondo manier – Does it spark Joy? Zul je herkennen/ erkennen dat veel van deze kleding niet eens de echte jou lieten zien. Zelfs in dit stuk verstop je je nog. Anyone? ??

En dit is precies hetzelfde proces, alleen op energetisch niveau. Het is een energetische zuivering, maar op een dieper niveau.

Het kan echt pijnlijk zijn, maar ik geloof oprecht dat alles altijd een cadeau is voor ons. Ik sta er ook altijd met deze attitude in. Ik leer, heel, groei hiervan, bij voorbaat ben ik al dankbaar, voel je me?

Signalen van zo’n Dark Night of The Soul:

Fysieke symptomen – Klachten van ziek zijn. Je grieperig voelen. Moe zijn. Onverklaarbaar verkouden – uit het niets. Veel zweten. Afwisselend koud en warm hebben.

Mentaal – Je laat oude patronen los, oude manieren van denken. Je laat ook veel makkelijker deze shizzle los, je voelt op een diep niveau dat dit je echt niet meer dient. Je shift als een MOFO hierin. 

Emotioneel – Je laat verwachtingen los. Je onthecht je sneller van mensen, situaties, plaatsen, dingen. Zo heb ik na 20 jaar alsnog mijn excuus aangeboden aan een oude vriendin. Zodra je de gehechtheid los kunt laten, ben je echt vrij. Men, dat is zo heerlijk! Oh ja, daarbij komt nog eens kijken, dat je veel moet (kunt gaan) huilen. Maar goed, huilen is zo goed voor je ziel, over zuiveren gesproken 😉

Spiritueel – Op dit stuk, ben je je echt de grote levensvraag aan het overdenken. Wat is de bedoeling? Wat is de bedoeling van mijn leven? En zoek/ voel je uit waarom je hier bent.

En er is een enorm gevoel van niets. Je voelt geen joy meer, weinig dingen interesseren je. ( daar komt dat gevoel dat je doodgaat ook bij om de hoek kijken) Het gevoel of idee dat je geen visie hebt voor je toekomst kan beangstigend aanvoelen. Maar echt mooierd, trust the process. This to shall pass.

Als lichtwerker heb je een enorm verlangen om mensen te helpen, op 1 of andere manier. Sta jezelf toe om te ontdekken wat dat betekent voor jou en HOE dat er voor jou uitziet.

Mijn ervaring in dit proces is dat het gaat over, nog meer jezelf zijn. Trouw zijn aan wie je bent en dus geen dag langer tijd, moeite, energie, en geld verliezen aan die dingen waar je niet blij van wordt.

Het leven is echt te kort.

Wat wil jij uit het leven halen?

Wil je reizen? Avontuur? 8 maanden naar Thailand? Een boek schrijven? JOY? Overvloed?

Mijn motto is, als het je geen inkomen, inspiratie of orgasmes oplevert – hoort het niet in je leven. Can I get an Amen? ??

Het gevoel van doodgaan

Je hoofd probeert een verklaring te vinden en soms is die gewoon niet meteen zichtbaar. Op een gegeven moment had ik ook het gevoel dat ik doodging……..pfff zelfs daar kon ik mij na veel moeite aan overgeven, ik dacht ok, dan is dit het. Als je dokter zegt dat je fysiek in orde bent, maar je voelt dat niet zo, je voelt geen levenslust, geen joy, je hebt nachtmerries over de dood, dit kan gelijk staan aan de dood van iets en in deze context is dat het doodgaan van je ego. Jij gaat niet dood, dat is je ego maar. Een stuk van onze identiteit die we hebben gebruikt om te overleven, laat nu los en dat is lastig. Het kan enorm kwetsbaar en naakt aanvoelen.

Maar again mooierd, dit hoort erbij, This to shall pass. Je bent veilig.

Veranderingen in fysieke processen:

  • Eetpatroon – Je kunt veel minder of juist meer gaan eten,  in deze periode. Ik was echt klaar met Tony en allerlei voeding waar teveel toegevoegde shit in zit. Intuïtief stopte ik al met heel veel dingen. Zoals brood, suiker e.d. Als je trek hebt in vet eten, dat kan heel goed, vet eten, patat ofzo, dat zorgt ervoor dat je land. Ja echt!
  • Slaap – Je slaapt veel meer of juist minder. Je lichaam verandert op celniveau en daar is soms veel meer slaap of juist minder slaap voor nodig. Ik sliep veeeeel meer, kon mijn bed amper uitkomen. Op de momenten dat ik wakker was, was het shift na shift, inzicht na inzicht in een belachelijk snel tempo, niet bij te houden soms. 
  • Libido – omdat je meer je ware zelf wordt, kan ook je seksleven veranderen. Je libido kan echt omhoog schieten en je kunt zelfs mensen aantrekkelijk vinden, die je voorheen echt links zou laten liggen. 

Manieren om er mee om te gaan:

Wees radicaal eerlijk naar jezelf.

En de waarheid zal je bevrijden, maar echt. ?

Energetische is dit een plek waar je niet dieper kunt zakken, trust me, dus vanaf dit punt; ‘ If you van look up, you can get up’. Ofwel, alles is gewoon weer mogelijk. Gewoon weer verder ‘bouwen’.

Wat ik zeker weet is dit: Je verlangens zijn een veilig begeleidings- systeem. Je kunt je verlangens vertrouwen. Waar jij naar verlangt, verlangt ook naar jou.

Ook als je nog niet weet wat dat is……..geef jezelf toestemming om het niet weten te ervaren.

Flow

Surf mee op die golf. Je weet niet hoe lang het duurt, maar als je je eraan overgeeft, wordt de rit minder zwaar. Niet tegen de weerstand ingaan. Omarm wat is. Hou van jezelf/ zorg goed voor jezelf en vraag om hulp. Zodra je je overgeeft en om begeleiding vraagt, ontvang je ook de inzichten voor een volgende stap. Haha ja zelfs als dat nergens op slaat, maar het is voor jouw hoogste goed én dat mooierd, is het enige wat belangrijk is.

Prioriteit nummer 1 in je leven is om te zorgen dat jij je goed voelt ( vanuit die high vibe manifesteer je eenmaal sneller ) dus doe er alles aan om je goed te voelen, zeker als je in dit proces zit.

Loslaten next level

Onderdeel van deze Dark night of the Soul is dat je oude patronen van jezelf loslaat. Zoals relaties, situaties, dingen, gedachtes, ideeën, plekken, alles wat niet langer in lijn is met wie jij aan het worden bent. ( Ik denk dat we terugkeren naar wie we werkelijk zijn)

Dit helpt je om echt naar dat volgende niveau te gaan. Omarm dit.

Wat je kunt doen?

Nogmaals, ik geloof dat alles altijd voor ons gebeurt.

Geloof mij, je hebt nu goud in handen, ok dat voelt misschien aan als stront, maar echt, hier komt je beter, rustiger, fijner, leuker uit.

Doe zelf ook het innerlijke werk

Zoek hulp

Zelf zat ik iedere week o.a. bij een geweldige acupuncturist en heb ik bij een ander dame, oefeningen geleerd om nog dieper in mijn lijf te zakken, om echt te connecten met mijn female energy.

Yoga.

Visualiseren – mega krachtig en echt onderschat!

Journalen – off course duh!

Praat er met iemand over, dat kan zo enorm helpen.

Of dat nu een coach, therapeut, vriend, familie is, of iemand die hier al doorheen is gegaan, maar zoek support, je hoeft het niet alleen te doen.

Neem gerust contact met mij op, als je je geleid voelt.

Dit is tijdelijk, echt! 

Zoals alles in het leven, is ook dit tijdelijk. Het kan pijnlijk zijn en daardoor aanvoelen alsof je er al 30 jaar mee bezig bent, niets is minder waar. Je ondergaat dit met een reden. Je zult worden geheeld op zoveel lagen en je voelt je echt mega goed hierna. 

Als iets zo overweldigend kan aanvoelen, neem je tijd. Stap voor stap. Je bent veilig.

Uit alles wat ik gelezen heb hierover, de gesprekken die ik heb gevoerd, is 1 ding helder, als je dit meemaakt is dat een eer. Niet iedereen gaat zo diep om er vervolgens (zo) gelukkig en vrij uit te komen. Het maakt je een gelukkiger persoon. Het is hierna weer zo vetgaaf helder. Dit is allemaal voorbereiding voor wat gaat komen. Allemaal voorbereiding op wat jij nog meer mag ZIJN & DOEN hier.

Lieve lezer, als je helemaal tot hier hebt gelezen, thank you. You rock! ???

Dat dit een bijdrage voor je mag zijn.

Ik hoor graag wat je ervan herkent, wil je dat met mij hieronder delen?

Onthoud, alles gebeurt in jouw voordeel, vertrouw je verlangens, je intuitie en je dromen!

Go mooierd, er is nog zoveel meer mogelijk.

ILY, Monica