fearlessHe lieve lezer,

Pas geleden sprak ik met iemand op een event, zoals dat soms zo gers kan gaan en ze vroeg mij naar mijn ondernemersloopbaan…ze vond dat ik het best snel voor elkaar had gekregen…..#complimentaccepted

 

 

 

 

Ik vertelde haar dat ik sinds 1,5 jaar echt weet wat ik hier te doen heb en sinds een jaar ook echt geld verdien met mijn bedrijf….maar wat ik in zo’n kort gesprek niet had, was dat ik al heel wat jaren bezig was om mijn bedrijf van de grond te krijgen….

 • Ik wist niet hoe ik potentiële klanten kon bereiken
 • Ik wist niet hoe ik mijn boodschap kon formuleren
 • Ik zag mijzelf niet als ondernemer, wat had ik nu te brengen?
 • Ik deed de ene cursus na de andere omdat ik dacht dat ik niet goed genoeg was…..(wat dat dan ook inhoudt?)

Ik heb hier heel lang mee gestruggeld, toen ging ik een marketingopleiding doen in de hoop dat het mij dan zou lukken om klanten aan te trekken….alles wat ik daar leerde resoneerde zo niet met mij, ik noem het nu ook vaak oude koude marketing (trucjes toepassen, koud en onpersoonlijk overkomen)

En wat ik veel zie terugkomen bij ondernemers, is die onzekerheid, is niet gaan staan in het licht, de aanwezigheid van een constante twijfel, het zichzelf zo moeilijk maken, of dat ze het überhaupt wel gaan redden als ondernemer of weer terug in loondienst moeten….of erger, een baantje erbij.

Jij bent goed genoeg, met alles wat jij nu al weet. Jij kunt mensen NU al helpen, jij kunt al geld verdienen. Jouw klanten kunnen iets van jou leren omdat jij simpelweg al iets verder bent. 
Business burn out op de loer
Ik deed er 2 jaar geleden ALLES aan en I worked my ass off…met zo weinig resultaat. En een succesvol bedrijf staat voor mij als je er minimaal net zoveel uit haalt (of het liefst 3 x zoveel meer) als een baan in loondienst. Want anders is het niet de moeite waard, dan gaat het lijken op een dure hobby….

Ik dacht namelijk dat je KEIHARD moet werken om resultaten te krijgen, dat ik dag en nacht moest bezig zijn, dat ik moest leuren aan de deuren om zomaar te zeggen……men dat was een hele negatieve overtuiging.

Maar deze overtuiging heb ik omgedraaid…..YEAH! Ik ben namelijk al succesvol in wat ik doe. Alles wat ik doe is succesvol. Ik BEN goed genoeg. Ik onderneem op mijn manier. Ik loop mijn eigen pad. Ik ben enorm trots op dat ik dit zo mag doen.

Misschien vraag jij jezelf dit ook wel eens af?

 • Waarom zouden mensen naar mij toe komen?
 • Wat kan ik ze nu bieden?
 • Welke waarde kan ik ze bieden?
 • Waar is mijn zelfvertrouwen gebleven?

Nu voel ik meer dan ooit wat ik te DOEN heb, nu weet ik dat ik mensen kan helpen om een bedrijf op te zetten. Ik weet hoe je onafhankelijk kunt worden en ik weet hoe geweldig dit voelt. En nu ik dit zo DIEP & INTENS voel, kan ik dit ook (steeds) beter uitdragen en overbrengen. En is het helder welke mensen ik kan helpen en welke niet.

Geen loondienst baan voor mij meer…maar totale ONAFHANKELIJKHEID

Ik was het geouwesnitzelhoer zat, bureaucratische geneuzel, roddelcultuur in de bedrijven. Nee, ik was de migraine aanvallen ook meer dan zat dus ik koos voor mijn vrijheid. Ik koos voor ECHT onafhankelijkheid. Ik creëer mijn mooiste leven zelf, met wie ik ben en wat ik te doen heb hier.

Een goedlopende bedrijf opzetten

Na mijn bijna business burn out, liet ik alles vallen wat ik ook geleerd had over het ondernemerschap en ik kwam weer even terug bij mijzelf. Wie ben ik, wat kan ik retegoed en vooral waar wordt IK superblij van?

Ik maaktte een lijst op, mijn TO LOVE list en ging simpelweg doooor maar dan met acties die IK leuk vond, die vanuit mijn hart kwamen, die moeiteloos gingen omdat ik simpelweg alleen maar de inspiratie volgden die ik kreeg….

Ik heb serieus ontzettend veel tijd verloren aan het dingen zelf uit zoeken, geen stok achter de deur hebben, niemand die mij begreep, aan strategieën, wat werkte wel en wat niet? Ik heb er jaren over gedaan om echt hulp te vragen…..totdat ik vast zat in dat hamsterwiel, heb ik eindelijk een coach in de armen genomen.

Dit was het beste wat ik ooit heb kunnen doen, de inzichten hebben ervoor gezorgd dat het beter ging met mij en mijn bedrijf. Dit was serieus de beste investering die ik ooit heb gedaan.

Leven vanuit je ZIJN

Ik heb het ene obstakel na het andere overwonnen en soms heb ik ook nog wel eens een dingetje met mezelf. Every level had his own devil. Maar ik ga het iedere keer weer aan. Al jaren ben ik voor velen een bron van inspiratie en deel ik graag mijn geleerde lessen over het leven en over het ondernemerschap met jou. 

Dat is wat ik doe. Dit is waar ik blij van wordt. Dit is waar ik het verschil mee maak. Ik heb zoveel te delen, zoveel te vertellen en ik ga dit GEEN DAG langer meer voor mij houden! Het is beschikbaar voor iedereen die hier ook meer over wilt weten!

En ik denk dat jij heel veel dezelfde shizzle hebt moeten doorstaan als ik en wat ik je niet gun, is dat jij ook vastloopt in dat hamsterwiel. Bespaar jezelf, veel tijd, geld en energie.

Als ik direct de juiste hulp had gevraagd, was ik nu vele malen verder geweest. 

Ik bied jou een coachingstraject op maat aan…het Droom, Doen &Dooor traject. In slechts 4 maanden realiseren we jou droombedrijf.

Lees er HIER alles over

Kort samengevat;

 • We maken een persoonlijk Design Your Life plan.
 • Hoe wil je werken?
 • Met wie?
 • Wat biedt je aan?
 • Welke gaves, expertise en know how kun jij inzetten om op jouw manier weer mensen te helpen?
 • We achterhalen jouw persoonlijke waarom.
 • Jij weet welke waarde jij levert aan je klanten.
 • Zichtbaar wordt zoals je bent, zoals je wilt zijn. Geen masker meer. Puur jezelf.

Ik ga jou niet vertellen wat je moet doen & soms ook wel 😉 Ik vertel je wat je kunt doen. Welke oneindige manieren er zijn om te ondernemen op jouw manier! 
Resoneert dit bij jou? Neem gerust contact op! Ik kijk er naar uit om samen dit pad te bewandelen!

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser plaatsen om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Tuurlijk, Mo!'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.