Ik waarschuw even vooraf, na het lezen van dit artikel is er werkelijk niets meer mogelijk dan het realiseren van je dromen. Geen tijd? Geen geld? Geen energie? Weg met die beperkende gedachten! Voor eens en altijd!

Je wilt al jaren een wereldreis maken? Je had ooit gedacht om voor jezelf te beginnen, maar nu ben je te oud?

 

Je weet dat je je beter voelt als je minimaal 3 x in de week gaat sporten, maar waar haal je die tijd vandaan….

We hebben allemaal dromen, plannen en wensen om te realiseren. EN we doen maar al te vaak niet wat we zeggen te willen doen. We hebben soms zoveel beperkende gedachtes, valse overtuigingen die erin gesleten zijn, dat we weken, maanden, jaren niet doen wat we willen doen.

Waarom zou je jezelf tegen willen houden als je weet dat er een gelukkiger, mooier en gezonder leven op je wacht?

We voelen ons prettig als alles bij het oude blijft, het voelt veilig. Want ja, je weet immers niet wat er wellicht, misschien kan gebeuren. Misschien val je buiten de boot, omdat niemand in je omgeving je snapt, je kunt gekwetst worden, misschien mislukt je plan wel. Niemand vindt het fijn om die gevoelens te ervaren, dus doen we er vaak alles aan om ze te vermijden. 

Door te luisteren naar al die valse overtuigingen…ik ben te oud, dat lukt mij toch niet…Hiermee geef je toe aan de verleiding je veilig te voelen. 

In feite doe je jezelf natuurlijk veels te kort. Je ontzegt jezelf het krijgen van een 2e kind omdat de opvang te duur is, je ontzegt jezelf de kans op liefde, want ja internetdaten is not done. Je blijft steken in je ontwikkeling, omdat je kiest voor de veilige en vertrouwde weg.

 

No problem can be solved from the same level off consciousness that created it – Albert Einstein.

Om te groeien, verder te komen in ons leven of zelfs ons inkomen te verhogen, is simpelweg niet mogelijk met wat we NU weten, doen en kunnen.Nee, om echt te groeien is een hele nieuwe staat van bewustzijn nodig. We zullen onze mind VERDER moeten stretchen, echt buiten ons comfortzone DOEN, een nieuw niveau van, weten, kunnen & kennis opdoen om ander resultaat te behalen.

Tijd voor nieuwe overtuigingen

Het wijze deel van je wil dat je het leven leidt dat waarvoor je bestemd bent; maar dat vraagt om een of andere opoffering, tijdsinvestering, mentale energie. Ons ego komt vaak in conflict met wat het wijze deel van je wenst. Je valse zelf verleidt en duwt je  om te blijven waar je zit.

Goed nieuws!

Elke beperkende gedachte of valse overtuiging kan worden aangepakt en worden veranderd.

Wayne Dyer: Excuses zijn niets meer dan geestelijke virussen; ingesleten gedachte patronen die je tijdens je jeugd en de rest van je leven hebt overgenomen van andere mensen. Om hiervan af te komen, moet je de oude, vastgeroeste gedachtepatronen vervangen door nieuwe, bekrachtigende overtuigingen.

Ik geef hieronder 3 voorbeelden, waarmee je aan de slag kunt;

Ik heb geen tijd

Het is superbelangrijk om je bewust te worden van je eigen verantwoordelijkheid. De keuzen, je werk, kinderen, sociaal leven, heb jij allemaal zelf gemaakt. Je kunt ook je prioriteiten veranderen, zodat er meer tijd vrij komt.

  • Ik mag nee antwoorden op vragen die mij ervan weerhouden mijn eigen leven te leiden.
  • Ik kan alles op mijn manier doen, omdat er geen absolute universele regels zijn
  • Ik wil tijd vrijmaken om het leven te leiden dat voor mij bestemd is en dat zonder mijn verantwoordelijkheden als ouder, werknemer of echtgenoot te negeren.

Ik heb er geen energie voor

Het geloof in gebrek aan energie kan heel snel een selffull filling prophecy worden. Hoe meer energie je steekt in gedachten over je moeheid, hoe vermoeider je je zult voelen. Ga gewoon aan de slag dan gaat vanzelf de energie wel stromen.

Ik heb er de energie niet voor —> Ik leef mijn leven met passie en die passie vervult mij met energie

Ik kan het mij niet permitteren

Ik kan niet minder gaan werken, dan kan ik mijn rekeningen niet betalen. Laat je je leiden, door spullen? Bezit, of je hart? Het Universum zorgt altijd voor je. Wees dankbaar voor alles wat er is in je leven. Laat je niet belemmeren door angst of tekort. Doe je ogen open voor alles wat er wel mogelijk is en ga je wensen vervullen. Klagen dat je te weinig hebt, bevestigt telkens maar weer dat het er niet is.

Ik kan het me niet permitteren —-> Ik ben rijk en verbonden met een bron van grenzeloze overvloed.

Je kunt beter spijt hebben van dingen die je hebt gedaan, als van dingen die je nooit meer kunt doen

Liefs, Monica