‘Knowing yourself is the beginning off al wisdom’ – Aristotle5 boeken om van je dromen een succes te maken

Ken je dat? Je voelt dat er meer is? Dat je meer zou kunnen? Je wilt weten waarom sommige dingen jouw zijn overkomen?

Tijdens en na mijn burn-out, ben ik alles gaan lezen wat los en vast zat, ik wilde zoveel mogelijk informatie tot mij nemen, want ik wilde begrijpen waarom een burn-out mij was overkomen. Wat deed ik dan verkeerd?

Nu weet ik, dat ik mijzelf, gevoelens, verlangens jarenlang opzij heb gezet. Ik had nooit de reis naar binnen gemaakt, om te voelen en te erkennen wie ik nu werkelijk ben als persoon. Stond nooit eens stil om te reflecteren.

Om te weten wie je bent als persoon, wat je wensen en behoeftes zijn, hoe onze meegegeven opvoeding een belangrijke rol speelt in ons bestaan als volwassenen is een zeer interessante reis, 1 die absoluut de moeite waard is om te nemen.

Wil jij van je dromen een succes maken?

Om beter inzicht te krijgen in jezelf (want daar liggen ook alle antwoorden) deel ik 5 boeken die van je dromen een succes maken;
1. ‘Je kunt je leven helen’ – van Louise L. Hay

De essentie van haar boodschap is; ‘Als we bereid zijn het mentale werk te doen, kan bijna alles geheeld worden’. De schrijfster heeft zichzelf van kanker genezen en gebruikt haar kennis om andere mensen te inspireren en in te laten zien dat zij in staat zijn om de blokkades op de ruimen, die hen weerhouden van een bakende gezondheid en wat ze willen bereiken in hun leven. Het boek bespreekt verder de rol van onze opvoeding in ons bestaan als volwassen, doorbreken van oude patronen en nieuwe aanleren.

Quote uit het boek ; ‘Wat je nu besluit te geloven en te denken en te zeggen, zal het volgende moment creëren’.

2. ‘De wet van de Aantrekkingskracht’ – Michael Losier

Dit is een praktisch werkboek, die o.a. het 3 stappenproces van bewuste aantrekking uitgelegd. Net zoals we de Wet van de zwaartekracht ervaren ( helaas ) ervaren we ook de Wet van de Aantrekkingskracht. Voorbeeld; Je zit net aan iemand de denken en vervolgens krijg je kort daarop een telefoontje van degene….zo simpel.

Ik vind het werkelijk een fantastische boek omdat het aangeeft dat alles met elkaar verbonden is, alles is energie. Wijzelf geven ook energie af en in dit boek wordt mooi besproken hoe dit in zijn werking gaat en hoe jij dit kunt toepassen in je leven, om ook het leven van je dromen te krijgen.

Door alleen maar te wensen en te bedenken hoe we het dan wel allemaal zouden willen is niet genoeg, dit boek geeft je handvatten hoe je je wensen kunt formuleren, hoe je de juiste energie kunt afgeven aan het Universum. Energy doesn’t lie, zo geef het een kans, niet denken aan: ‘Hoe komt het dan goed? daar zorgt het Universum wel voor.

3. ‘Leef Lekker’ Het recept voor succes – Nisandeh Neta

Succes is gebaseerd op een geloofsovertuiging dat je kunt bereiken wat je wilt en dat je succes aan jezelf te danken hebt. Wil jij ook weten hoe jij je leven effectief kan aanpakken om het maximale eruit te halen? Dan is dit boek een aanrader. Nisandeh Neta verpakt dit als het creëren van een gerecht op basis van een recept. Hij leidt je stap voor stap door het kookproces heen en wijst op ingrediënten die nodig zijn om succesvol te worden en te blijven.

Nisandeh Neta was al miljonair in zijn vroege twintiger jaren, maar raakte alles weer kwijt en had zelfs schulden. Hij is zien zienswijze betreft succes gaan aanpassen en heeft in de afgelopen 15 jaar een mega bloeiend bedrijf opgebouwd namelijk Open Circles.

4. De kracht van het Nu – Eckhart Tolle

Ontdek het leven onder je levenssituatie.

Het geeft de psychologische tijd aan van verleden en toekomst. Bepaalde dingen in het verleden zijn niet gegaan zoals je wilde. Je biedt nog verzet tegen wat er in het verleden gebeurd is en nu verzet je je tegen wat is. Hoop houdt je overeind, maar de hoop houdt ook je aandacht gevestigd op de toekomst en door dit vasthouden van je aandacht blijf je het NU ontkennen en blijf je ongelukkig. – dit is zomaar een stukje uit het boek. het boek leert je om je zintuigen volledig te gebruiken. Kijk om je heen, wees waar je bent.

Het boek helpt je om los te komen van gedachten over het verleden en de toekomst. Geef je over aan het nu, want als je bewust in het moment kunt zijn, vindt je schoonheid, liefde, geluk, innerlijke vrede en creativiteit.

Prachtig boek! oh ja er zitten ook oefeningen in die je helpen om in het nu te leven! 😉

5. ‘De wetten van de Winnaars’ Maak van succes een gewoonte! – Bodo Schafer

Dit boek wordt in Nederland uitgegeven door Ria Kaashoek.

Momenteel lees ik dit boek voor de 2e keer, omdat je soms weleens wat vergeet of dat je simpelweg weer in die flow terecht wil komen of een schop onder je komt wel kan gebruiken 😉

Het is een pittig boek, waarbij sommige wetten elkaar tegenspreken. Maar voor wie echt guts heeft, vecht zich er wel doorheen, net zoals de opdrachten die erin vermeld staan.

Bij elke wet wordt er een inspirerend en duidelijk verhaal verteld om vervolgens een opdracht te doen die ervoor zorgt dat je de Wet eigen maakt. Bij dit boek geldt wel de kracht van herhaling, blijven doen!

Lees HIER meer over het het boek: De Wetten van de Winnaars’

Wil jij je passie gaan leven? Schrijf je dan HIER in voor de gratis e-course Passie 3.0.