gedachtenIk leerde het fenomeen affirmaties toen ik het boek las van Louise Hay; ‘je kunt jezelf helen’. Affirmaties zijn positieve boodschappen die je tot nieuwe overtuigingen en gedachten van jezelf maakt. Monica Job – affirmaties – vertel je jezelf de hele dag positieve boodschappen; ‘Ik ben mooi’, ‘ik ben succesvol’.

Het resultaat is dat je anders over jezelf gaat denken: je voelt je krachtiger en je staat [meer] open voor wat het leven je nog meer te bieden heeft.

Ik sta soms versteld in wat voor een omgeving wij opgroeien, vol met belemmeringen en valse overtuigingen die eigenlijk nergens op gebaseerd zijn. Al deze gedachten zijn erin gesleten door onze omgeving en opvoeding. Met sommige doen wij er ons voordeel mee, maar sommige kunnen simpelweg ons tegenhouden van wat wij eigenlijk zouden moeten doen in het leven.

Affirmaties voor een positieve mindset en gedachten

Stel je eens voor, als je er overtuigt van bent dat je niet goed bent in spreken in het openbaar, om maar wat te noemen, dan zul je ook altijd blijven stotteren en uhm kletsen als je op een podium staat. Nog een voorbeeld; Als jij ervan overtuigt bent dat je nooit genoeg opdrachten binnen krijgt om ook je schulden in te lossen, zullen de opdrachten ook uitblijven, je zult net genoeg verdienen om je hoofd boven water te houden.

Goed nieuws! Het werkt ook andersom!

Als jij ervan overtuigt bent dat je een goede spreker bent, sta je krachtiger in je schoenen en zul je veel beter uit je woorden komen! Overtuig jezelf dat je meer opdrachten gaat krijgen om ook eindelijk die schuld in te lossen en de opdrachten stromen binnen! Het leven steunt je eigenlijk altijd in je gedachten en overtuigingen. Mooi, hè. 🙂

3 aandachtspunten voor het gebruik van affirmaties

1. Affirmaties moeten altijd in de tegenwoordige tijd. Het gaat om het hier en nu!

2. Gebruik geen ontkennende woorden. Van: “ik ben niet meer schuldvrij” naar “ik ben schuldvrij!”

3. Affirmeer in grote lijnen, het universum handelt de details af! Geef het universum geen beperkingen, want dan krijg je beperkingen terug.

Tijd voor affirmaties….Jij hebt wat aan dit blog! 😉

Wat vertel jij jezelf elke ochtend?