Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden van onszelf, maar ook bij anderen, en de moed en lef te hebben om er wat aan te doen. Volgens wetenschappelijk onderzoek is er een sterke samenhang is tussen compassie en gezondheid, welzijn en de weerbaarheid bij tegenslag. 

Gezonder omgaan met jezelf en een ander is een must, leer ook om meer te leven vanuit je hart.

Hier zijn 3 Tips voor meer Compassie in je leven;

1). Accepteer waar je het moeilijk mee hebt en zie hoe lastig ook, je stress, angst, twijfel, frustratie en teleurstelling onder ogen. Compassie begint met jezelf accepteren zoals je bent, met je menselijke gebreken. Dat betekent niet dat je jezelf beter vindt dan anderen, maar ook niet slechter; en dat je in moeilijke rijden aardig bent voor jezelf.
2). Laat los. De oorzaak van stress is vaak het ideaal dat je in je hoofd hebt over hoe andere mensen zich moeten gedragen, hoe je leven eruit moet zien, hoe dingen zouden moeten gaan en hoe jij zelf zou moeten zijn. Als je dit ideaal kunt laten gaan, lucht dat enorm op!
3). Zie waar anderen het zelf moeilijk mee hebben. Geef aandacht aan de mensen in je leven, maar ook aan vreemden die op je pas komen. Probeer signalen van hun pijn te zien en te begrijpen. je hebt die gevoelens immers ook.

Lukt misschien niet in 1 keer om het toe te passen, maar doe het stap voor stap. Geef het tijd! Je bent het waard! 

Liefs, Monica