De juiste mensen ontmoeten, waardevolle connecties opdoen en werken aan relaties is een kunst. Niet iedereen is er goed in, of voelt zich er niet prettig bij om een beetje te chit chatten in groepjes, maar we hebben zeker wel de potentie er beter in te worden en het is een must in business. Met de huidige crisis is het nog meer van belang om te investeren in netwerken. Het woord zegt het al, werken.


Maar hoe doe je dat nu goed? ‘Oh, ik zie wel wat er gebeurt’. Dat is niet de juiste instelling. Voordat je er naartoe gaat stel jezelf een doel voor.

Met de huidige crisis, duurt het veel langer voordat er een deal wordt gesloten. De deals die worden gesloten, komen vanuit je netwerk. Dat is toch kick!

Hierbij deel ik graag mijn inzichten met jullie die ik heb op gedaan na een ochtend bij Open Circles een Network Intensive Seminar te hebben bijgewoond.
3 Tips die netwerkers gebruiken;

1). Ze werken / bouwen aan een sterke community en weten met wie ze in contact willen komen.

Het bouwen van een community met bijvoorbeeld mentors, advocaten, webwinkel eigenaren en timmermannen zorgt voor extra support.

Succes behaal je niet alleen, succes behaal je met elkaar

Mensen waar je op terug kunt vallen, waar je mee kunt brainstormen maakt het vele malen leuker en gemakkelijker!

2). Hoe meer, hoe beter

Een absoluut misverstand is; hoe groter de groep, hoe sterker de community.

Netwerken bouwen kost tijd. Je zult moeten investeren in de juiste personen.

Kleine netwerken, goed gekwalificeerde, gemotiveerde mensen en een actief netwerk is veel beter te bewerkstellen en snel bereikt.

Goede netwerkers vinden de juiste personen die aansluiten bij zijn of haar richting, bundelen hun krachten en krijgen dingen voor elkaar!

Making things happen!

Zij strekken uit naar anderen, vinden redenen en manieren om aan een ander te laten zien dat ze betrokken zijn.

3). Werk elke dag aan het bouwen van echte relaties met een vasthoudende doorzettingsvermogen.

Je kunt overal geweldige mensen ontmoeten. Probeer verder te kijken dan het zakelijke aspect, maar ook zeker naar de persoon. Werk dagelijks aan je relaties en ontwikkel netwerk gewoontes.

Ontwikkel netwerkgewoontes door naar face to face events te gaan, net zoals bij al je social media platforms.

Jouw doel is om mensen te ontmoeten, in persoon of over de telefoon.

Werken aan een meaningfull engagement, actieve connecties en slimme interacties de beste oefeningen zijn voor het dagelijks leven wat wij nu leven.

Zoals jij werkt aan jouw community en connecties, stel jezelf de vraag? Met welk probleem kan ik iemand helpen? Jij beschikt namelijk over informatie of over een connectie waar iemand anders wat aan heeft, wil dat zeggen dat diegene jou ook iets moet geven? Nee, dat hoeft niet. Tis geen voor wat hoort wat principe. Jij krijgt je hulp vanuit een andere hoek, kennis of connectie.

Grootste inzicht; Het juist beantwoorden op de vraag: wat doe jij?

Ik help —> target audience —->behalen, creëren, krijgen of worden —> grootste voordeel wat jij ze te bieden hebt!

Succes! Leuk als jij hieronder jouw antwoord geeft op de vraag: wat doe jij? Laten we netwerken!